HURGHADA för 1800:-

JAG HAR PRECIS BOKAT EN RESA TILLSAMMANS MED TRE TJEJKOMPISAR TILL HURGHADA (EGYPTEN) FÖR BARA1800:- WWWEEEEIEIEIIEEIIIEIIII

Den 23 januari bär det iväg, någon som är avis? hehe  



 

Kommentarer
Postat av: Emelie

sorry sara, muslimer dricker inte alkohol.

2008-12-23 @ 15:33:06
URL: http://mlie.blogg.se/
Postat av: Emelie

förresten har jag varit i hurghada och det var JÄTTEFUUUULT och de äter bara bröd & ris så din GI kommer gå åt helvete och du kommer bli tjock och inte vilja bada och då blir du inte bruuuun och då är det ingen idé att åka utomlands=)



(jag är bitter)

2008-12-23 @ 16:51:43
URL: http://mlie.blogg.se/
Postat av: Sara

Man äter fan kött och bönor där.. så bättre GI-land får man leta efter. Om du inte är snäll så skickar jag inget vykort.

2008-12-23 @ 19:22:39
Postat av: Emelie

Egypten drabbades under 1990-talet av svåra terrordåd. Efter några års uppehåll företogs mellan åren 2004 och 2006 ett antal attentat på Sinaihalvön, samt ett par i Kairo. Inga nya attentat har förekommit sedan det senaste, som ägde rum sommaren 2006, men nya attacker kan inte uteslutas.



--------------



För utskrift Reseinformation Egypten

Omkring 100 000 nordbor, många av dessa svenskar, besöker varje år Egypten, i huvudsak som turister. De allra flesta har en angenäm vistelse i landet utan några som helst problem.

Allmänna säkerhetsläget



Egypten har en effektiv säkerhetsapparat och stora resurser satsas på att vidmakthålla säkerheten för utländska besökare. Ytterligare resurser har tillförts efter dåden de senaste åren. Förstärkta säkerhetsarrangemang och kontroller finns i anslutning till alla kända turistmål, större hotell och på flera transportsträckor. Svenskar bör respektera råd och instruktioner från polis och säkerhetspersonal.



Liksom i andra länder i regionen finns en viss risk för oroligheter i samband med demonstrationer. Demonstrationer förekommer, men är oftast välkontrollerade och lokaliserade till något universitet eller någon större moské. Grundregeln för svenskar är att man bör undvika politiska tillställningar, demonstrationer och andra större folksamlingar. Svåra trafikproblem brukar också uppstå på grund av omfattande avspärrningar.





Terrorism



Egypten drabbades under 1990-talet av svåra terrordåd. Efter några års uppehåll företogs mellan åren 2004 och 2006 ett antal attentat på Sinaihalvön, samt ett par i Kairo. Inga nya attentat har förekommit sedan det senaste, som ägde rum sommaren 2006, men nya attacker kan inte uteslutas.





In- och utresebestämmelser



Visering

Svenska medborgare behöver visering för inresa och vistelse i Egypten. Innehavare av vanliga svenska hemlandspass kan erhålla visering av Egyptens ambassad i Stockholm före avresa, eller köpa visering vid ankomst till Egypten.



För innehavare av diplomat- eller tjänstepass gäller striktare regler. Visering måste införskaffas vid en egyptisk utlandsbeskickning före avresa till Egypten, och kan inte köpas vid ankomst.



Ytterligare information om viseringar eller uppehållstillstånd i Egypten finns på www.touregypt.net/visa.htm, och lämnas av Egyptens ambassad i Stockholm, på telefon 08-662 96 87 / 08-662 96 03 / 08-660 31 45.



Kontrollera ditt pass

Kontrollera att ditt pass är i gott skick och giltigt minst sex månader efter inresa i Egypten. Du kan komma att nekas inresa i Egypten om ditt pass är skadat. Om du tappar bort eller blir bestulen på ditt pass i Egypten, ska du kontakta Sveriges ambassad i Kairo. Där kan du få hjälp med att skaffa ett provisoriskt pass.

> Läs mer om pass på sidorna "Ansökan om pass"



Gör kopior på alla värdehandlingar

Gör kopior på alla värdehandlingar som pass, visum, biljetter, försäkringshandlingar, kreditkort med mera. Lämna en uppsättning hemma hos familjen och förvara en i packningen, på ett annat ställe än där du har originalen.



På flygplatsen

På egyptiska flygplatser bör man se till att alltid ha gott om tid för säkerhetskontroller och incheckning. Förseningar är vanligt förekommande, särskilt vad gäller inrikesflyget. Flygbiljetter bör bekräftas 72 timmar före avresa. Den egyptiska flygsäkerheten anses vara god.





Hälso- och sjukvård



Vaccinationer

Se till att du har ett fullgott grundskydd, det vill säga vaccinationer mot difteri, stelkramp och polio.



> Adresser till läkare

> Adresser till tandläkare





Lokala lagar och sedvänjor



Klädsel

Egypten ett konservativt land, varför man bör tänka på att respektera lokala seder och bruk och klä sig på ett sätt som inte kan uppfattas som utmanande

<--- good luck!

--------------------------------------------



Narkotika

Besökare ska under inga omständigheter befatta sig med narkotika. Även vid mindre innehav av narkotika riskerar man livstids fängelse.



Alkohol

Måttfullhet vad gäller alkoholkonsumtion bör iakttas. Egypten är ett i huvudsak muslimskt land och den allra största delen av befolkningen dricker överhuvudtaget inga alkoholhaltiga drycker.



<---- good luck igen!



HEHEHE.

2008-12-23 @ 20:09:08
URL: http://mlie.blogg.se/
Postat av: Anonym

(läs inte det som är mellan raderna, blev fel)

2008-12-23 @ 20:10:02
Postat av: SARA

NO VYKORT TILL EMELIE (nu ska jag sluta hjälpa dig hitta fin lägenhet)

2008-12-23 @ 21:40:00
Postat av: Alina

Ha en trevlig kväll! :)

2008-12-23 @ 21:43:13
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tänkte bara önska god jul ! <3

2008-12-23 @ 21:44:44
URL: http://honhannah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0