Tålamod är en dygd

Jag har inte dött, jag har bara semester och befinner mig på icke så internet vänliga platser. Återkommer inom kort. Bara en vecka kvar =)

En sur mamma

Mamma är skit sur för att hon i morse råkade bita av en bit av en tand. Ligger och tjurar i soffan och säger att hon inte ska äta något mer på hela dagen OCH väntar på att det ska börja göra ont. Hon får lite pikar då och då  - "Jobbigt mamma att ni ska på 60-års fest ikväll.." hehe


"Dom kallar oss trailer trash"

Efter ett par dagar on the road med Foxen, även kallad "mammas bil", är jag något matt. Svennecamping i VILLAVAGN, mkt köffe och gott snack. Vi blev t.o.m tillsagda av camping nazi för att klockan 23.30 (ca) skratta för högt. Värt att nämna var att vi inte ens hade ngn musik igång. Bad i iskallt hav, sightseeing i  Krischánsta (Kristianstad), besök på Sveriges lägsta punkt (- 2,41 meter under havsytan). Tyvärr hade jag glömt kameran så ni får vara utan fotobevis MEN min gode gud vilket ställe! Tur jag träffat Hanky som kan ta mig (turistprofil/proffs) till så turistiskt fantastiska besöksmål. Ridning på islandshästar i fantstisk bokskog, it was magiskt. Bad på ribban och häng i storstad.

Idag råkade jag visst sova till 11.30 och har sedan dess dött ett par gånger. Jag har planer på att tvätta men vet inte om jag har ork. Ikväll ska vi slå på stora trumman och imorgon beger jag mig tillbaka till Ö-land för en tvådagars paddlingstur i den fantastiska östgötaskärgården. Ja, mer än så orkar jag inte skriva just nu.



Vackert



Fika på typiskt Österlenhak







"Dom kallar oss trailer trash"



"Dom kallar oss trailer trash"



"Dom kallar oss trailer trash"




Han kan hänga knäveck också =)

I´M IN SKÅNE DOING WILD STUFF

Hej, nu är jag i Skåne igen! Vaknade i morse av att mamma och pappa hade vilda diskussioner om vilken spegel de skulle köpa till hallen från IKEA. Jag insåg (eller det har jag väl egentligen alltid vetat) att de båda har vääääldigt olika smak (därav möbleringen i familjen J:s hus) men jag trodde ändå att mammas smak var helt ok. Men så fel jag hade.

Mammas förslag på speglar från IKEA: 



Ibland undrar jag hur jag kunnat utveckla min fantastiska inredningsstil, som är allt annat än ovan. Inte har jag fått den från mina föräldrar iaf. Självklart la jag mig i diskussionen och det beslutades att åka till IKEA men först ett stopp på loppisen där pappa jobbar ideellt. Jag hittade en köksklocka, en galge, fyra grymma CD-skivor och två böcker varav en faktiskt var min men som mamma varit "trött på att se" och lämnat till loppisen. PÅ loppisen hittade vi även en spegel som var mycket, mycket bättre än speglarna ovan och vi slapp därmed att åka till IKEA, även om det hade varit väldigt roligt att gå där med mamma och pappa. Nu ska jag snart packa en väska och bege mig till Skånes baksida för en tvådagars campingsemester med fem förtjusande skånetöser, plus två kids! JAAAAAA... Jag har SEMESTER!!!  

Det går rykte om att det är Kiviksmarknad.. Oohhh .. Då ska jag köpa blommiga foppatofflor, en Gussi-väska och en mini-T-shirt med texten "This bitch bites" (den kan jag ha på mig när jag träffar min nya kille sen - tror han skulle gilla den). Nog inga problem att hitta det där! Hade varit gött att åka lite karusell också och dricka alldeles för mycket folköl ikväll =) 


Danish music at its best

Man skulle nästan kunna tro att jag inte jobbar idag. Men det gör jag. Jätte mycket faktiskt. Men för att göra det så måste jag ha lite paus ibland, rensa tankarna och samla kraft för att kunna fortsätta. Det gör jag just nu med den här låten:




It happened again today

Det hände idag igen. Jag kommer hem och möts av Emelie naken i duschen, dörren öppen, inget duschdraperi (fortfarande, JaAA, jag vet!!)


Jag: Heeej, hahahaha

E: Heeeej, i duschen igen, hahah

Jag: bästa bemötandet, weeii! hahahahhah

E: kom tillbaka, jag får se på dig

(Jag tittar in i badrummet igen)

E: Jaa, nu ser du sådär lycklig ut igen!

Guess where I have been.. Tihi


Latest news from my hectic life

Yo (coolt)


Min blogg suger lite just nu, I know. Men som vanligt är det inte mitt fel. Det händer ju så mycket och jag har inte direkt ngt sug efter att sitta vid datorn. Jag kan inte ens träna längre. När det är fint väder så går det bara inte att gå INNOMHUS för att träna. Icke. Man skulle ju iof kunna jogga eller cykla.. Eeeh, ja.     


Dubbelbokade gårdagens lunch och missade tripp till Söderköping och Sveriges kanske godaste crepes på bondens creperi och lanthandel. Men lunchen med Soffan var inte illa pinkad den heller. Sweet Soff. Blev därefter utelåst från jobbet (jag glömde nycklarna på kontoret) = lååång lunch och jag fick slå ihjäl lite dötid på Myrorna istället =)

Fick punktering på cykeln igen - tredje gången på tre månader, dock inte samma cykel. Minikonsert på knäppingsborg med kaffe och glass och trevligt sällskap. Lirade sedan basket med Em och 2/3 av Kanonerz. Vilken tur att Em fick vinna eftersom hon trots allt spelat basket X år mer än oss rookies. Såg Plötsligt i Vinslöv och insåg att jag faktiskt inte sett den tidigare (jag undrar verkligen hur jag lyckats). Länge sedan jag skrattade så hjärtligt åt ngt på TV. Skrattar fortfarande! Idag träningssim i sjö, i REGN och blåst. Jag tackar Oskar för detta fantastiskt roliga event som ska genomföras idag efter jobbet. Bhuu


and I found this boy

Igår var det en som frågade chans på mig
Jag svarade ja

Total happiness

Hemma på lunchen. Antikdeckarna på TV - Total lycka!


Not-So Sweet Dreams

Sista veckan på jubb, innan semester - massor att göra. Massor som ska avslutas, genomföras och rensas (lika bra att blogga istället). Helst av allt vill jag ligga på en filt, lyssna på sommar i P1, äta jordgubbar och dagdrömma, snart, snart, snart.. 


Apropå drömmar så vaknade jag idag, skit sur på Emelie - jag var verkligen irriterad på henne. Försökte efter ett tag sansa mina tankar och förstå varför, vi hade ju bara sovit. Kom på att känslan kom från drömmen jag hade och just det - det var ju bara en dröm. Hon hade inte under natten skitat ner och gjort klösmärken på mina tapeter, gjort revor i mina nytvättade lakan och kladdat mensblod på dem.


Annars så tror jag att ordet ägglossning kan vara det äckligaste ordet som finns. Jätte jobbigt då att det är ett ord som används rysligt mycket av fröken Gustavsson (detta ingick tyvärr inte i min dröm).

Nu jobb


EN HELG

Urinvägsinfektion

Penicillin mot urinvägsinfektion samt njurproblem

Fredags after work - tre glas vin – totalignorerar njurproblem

Jobblördag -Östergötlandtour och omhändertagande av ryska journalister (Vi hann med: Kolmårdens tropikarium, glass på smultronstället i Söderköping, madicken guidning i söderköping, lunch i trädgårdsföreningen i Linköping, besök på badhuset, guidning i Gamla Linköping, guidning Norrköping, Busfabriken i Norrköping, middag på restaurang). Detta med rejäla njursmärtor som såklart trotsades och botades med smärtstillande och en utekväll på Hugos. Ryssarna fick stanna hemma och ett visst intagande av alkohol och dans till mycket bra musik gjorde att det blev en lyckad kväll! En efterfest knappt värd att nämna - värre än vattenshots.

(Kanonerz favoritlåtar på Hugos: Rap Das Armas (Pa-rapa-papa-paapa-pa-ra-pa-pa) och Living on a prayer  - John Bon Jovi... haha)

Söndagsfrukost vid strömmen med allehanda delikatesser. Oskar får en fjäder i hatten för hemmagjorda pannkakor

Kort träningssim i Ågelsjön inför Vansbrosimmet nästa helg

Tvättning och städning

Söndagsmiddag på Munken

NU tröttis -väntar på att sambo ska komma hem med roliga Örebroanekdoter

skutt (Rap Das Armas (Pa-rapa-papa-paapa-pa-ra-pa-pa) är även min favorit)

Barfota på jobbet och vikten av att ha ett coolt namn

Jag dricker citronvann (världens bästa sambo hade köpt citroner till mig) och lyssnar på Nina Simone. Min praktikant har semester så jag kan spela rätt så högt, utan att störa. Det kan vara den enda positiva grejen med ett nästan tomt kontor. När det är så gott som öde, får man lov att spela hög musik och springa runt barfota. Jag jobbar mycket bättre då. Jag känner mig mer fri - min kreativitet och tankar blir bättre och lättare att koncentrera mot ett mål, istället för att spreta åt alla möjliga håll. Tankspridd, jojo.  


Jag och Mr Torsten var ute och gick en långpromenad igår - jag har gått och blivit hundvakt åt en kollegas hund som heter TORSTEN. Ett rätt så bra namn på en hund ändå. Skulle kanske inte döpa min egen hund till Torsten. Min hund ska vara liten & cool (måste ju stämma överens med matte) och heta YoYo [djodjo] Man hör ju direkt att det är en cool hund. Kanske en liten tax som viker sig runt hörn utan att svänga på kroppen(?). Min nya cykel har också ett rätt så coolt namn (pratar inte om Gudrun nu utan min nya "vardagscykel"). Jesus - med spanskt uttal - OBS mkt viktigt!


Jaaanzn (+ YoYo = coolt)


Livet på en pinne.

Det är gött att va sambo. Med rätt person, förstås.


Vandring på norska it is!

Okej, inte lika depp längre (ibland går det snabbt). Kära Sophia - min bästa sportkompis, ringde med goda nyheter! Vi har länge planerat in en vandringstur vid Kebnekaise som skulle äga rum nu i sommar. Vi har även snackat om Besseggen och Galdhøpiggen (Norges högsta berg). NU har vi ÄNTLIGEN bestämt oss. Det blir vandring på norska, vecka 31. En av Norges populäraste vandringsleder runt, upp och vid Besseggen. Hur fint som helst, jag är glad igen och mkt nöjd med vårt beslut. Dessutom blir det billigare eftersom vi kör dit istället för att flyga till Kiruna, vilket annars hade varit alternativet vid vandring i Sverige!


Tänk så emo jag hade varit om jag inte fått planera in resor och resa lite då och då, åhh herregud.. inte kul :)     



Nästan som NZ (mitt favorit land) =)


Ibland slår verkligeheten en på käften

    

Ok, jag måste skriva. Det är lunch och jag sitter på jobbet. Det är lugnt eftersom det är sommar och vår mest hektiska period är över. Såklart har jag grejer att göra men inget som är akut, därav min extremt dåliga motivation. Speciellt då solens strålar når mitt fönster, men inte längre. De når inte mig här, när jag sitter på mitt air conditioned kontor och drömmande tittar ut på människor som solar sig på andra sidan gården. jag lyssnar på portugisisk och spansk musik - om man blundar tillräckligt länge så kan man nästan känna vibrationer från ett exotiskt land, en främmande kultur och ett hav någonstans långt borta. Det varar dock inte så länge, telefonen ringer eller tankarna flyr någon annanstans. Verkligheten slår mig på käften.  


Efter avslutat arbetspass var det after work på schemat men som tyvärr ställts in eftersom min chef fått cancer. Herregud, det är så fruktansvärt hemskt att jag knappt vet om jag vill skriva det här (alltså hon läser inte min blogg). Jag har, sedan hon berättade det i morse varit rejält deppig. Även om hon och jag inte umgås privat eller har en överdrivet bra relation så märker jag att hon trots allt betyder en hel del för mig. Jag har ändå jobbat här i över två år, man knyter såklart personliga band till varandra och hon är lite som min mentor. Det är cancer och det är inte kul - verkligeheten slår mig på käften igen. Jag har än så långe varit väldigt skonad från allt vad cancer innebär. Ingen i min närmsta omgivning har eller har haft någon typ av allvarlig cancer. Man får sig en liten tankeställare eller rätt så stor, faktiskt.


Självklart var jag tvungen att ställa upp och jobba på lördag istället för min chef, trots att jag egentligen hade andra planer. Det innebär att jag under en hel dag (lördag) ska ta hand om åtta ryska researrangörer, visa upp och "guida" dem i vårt vackra Östergötland. Förra gången jag gjorde detta med ryssar så var de (eller iaf två) mest intresserade av att dricka öl och bli fotade framföra diverse besöksmål, med mig - blond svenska, eller av mig. Men det blir säkert jätte roligt, brukar vara det - inte så pepp på det just nu bara.


Annars så har det varit ett par helt fantastiska dagar, jag har inte bara fyllt år och anordnat födelsedagsfika tillsammans med Oskar i Campusparken. Ett nytt andningshål "mitt i stan" med utsikt över strömmen och sol fram till sent. Tror det ska bli mitt nya häng (förutom Strömsparken då som också är mitt senaste häng) Jag hade bakat finfina jordgubbstårtan och Oskar lika finfina muffins. Jag och Em har haft romantiskt picknick i parken med ost och vin.  Lunch, glass och räkor i solen, mer häng i strömsparken, sköna bad i närbelägen sjö och IKEA-shopping i Linköping (jag köpte dock inget, inte ens en korv - kan vara första gången).


Summa summarum - man kan inte vara på topp alla veckans sju dagar. Morgonen var iaf till belåtenhet, jag fick t.o.m en rostad macka =)      


RSS 2.0