IDAG FYLLER JAG ÅR!

Grattis till mig!  - hipp hipp hurra, hurra, hurra



Jag googlade "födelsedag" och hittade en OOtroligt passande bild, synd bara att jag inte fyller 25 och att den inte ser speciellt inbjudande ut)

Pittamad med himmalagad leverkorv po? (lyssna på tidigare inlägg först)

För er som inte är så bevandrade på de här med språk så kan mycket säkra källor berätta att: pittamad = smörgås med stekflott.

Såå.. vad sägs om pittamad o litta stekd löög ikväll? Litta rött till det kanske? (det är ju ändå fredag)


- Nä fy farao, näe näe, näe, då äder ja före pittamad

- Ja de me leverkorv po du?

- Ja, himmalagad leverkorv.

- De e fint!

- Oooh du!

- Nääe de ska va torkad lök osso ska de va sånt fett man gör ti jul


Hahah. Ha de nimmt!


Så här kan det låta om man rattar in lokalradion i Trelleborg...

Idag är det fredag, Michael Jackson har dött och jag vaknade upp med nackspärr efter första natten med min nya sambo. Därför bjuder jag på ett brutalt roleeet klipp från lokalradion i Trelleholla. Vet att en del av er skånebor redan hört detta, men det tål att upprepas en dag som denna!  


 Jag Dööööör (inte av nackspärr, utan av skratt)


Dagens topptre nyheter

1. Är bröst sexuella i simhallen?

2. Att dricka vin och äta lite kött viktigast för långt liv

3. Öl bra för karriären

Vad hände med Iran?


DRAMATIK PÅ JOBBET

MYY God, nu har jag precis missat värsta dramatiken här på kontoret. Tyvärr var jag inte på plats eftersom jag idag hade med mig en filt till jobbet och hade utomhuslunch i parken - i solen (jag brände mig nästan). När jag kom tillbaka fick jag höra:

"SARA du har precis missat VÄRSA GREJEN!!!"  - X antal, tydligen skit snygga brandmän hade varit här på uttryckning eftersom någon smart råkat sätta på en kokplatta i köket, där en vattenkokare stått och det börjat brinna i vattenkokaren. Brandlarmet hade gått, dramatik uppstått och allt hade varit över på ca 45 minuter. Typiskt att man jämt ska missa allt ball.    


Något annat bra som hänt idag är att jag hittat en cykel på annons (min jätte fina DAMcykel, köpt ny för ett år sedan, blev stulen för ca en månad sedan). Jag gråter fortfarande ibland om nätterna. Jag kolla på den idag och eventuellt köpa den för 300:- (färdigprutad). Ägaren till cykel är av utländsk härkomst och jag har JÄTTE svårt att förstå vad han säger och han mig - antagligen pga. min vackra skånska. Jätte komiskt samtal. Jag skulle spelat in det!     


För övrigt så har jag inte den perfekta frisyren idag. Kör lite "utomhusfår look-alik stilen". Men det gör inte så mycket för idag ska jag bara hjälpa Emelie att flytta och imorgon ska jag klippa mig och kommer då bli en toppenpingla igen! =)


Idag har blivit nu

Idag har jag varit på bra humör hela dagen, kryss i taket eller kors i röven som man säger på danska enligt Lina. Har de senaste dagarna haft lite käss humör, egentligen helt utan anledning.

Idag
hittade jag en filmjölk i mitt kylskåp (egentligen borde jag väl inte berätta detta) med bäst föredatum 17 maj!!! Alltså seriöst - vad sysslar jag med, FØr helvede!? Hur oansvarig är jag egentligen? Eller så är det bara så att jag inte varit så sugen på fil på sistone, ..ja så måste det såklart vara.


Idag
gick jag och Emelie till Plantagen (rätt så lång promenad) vi hade dock inte ork att gå hem igen så vi snyltade skjuts med Emelies syster som varit på ICA Maxi och druckit Coca Cola (?) och köpt en ny dator. På Plantagen gick vi mest runt som två lösdrivare eller låg på planteringsjord i väntan på att någon personal skulle komma förbi så att vi kunde fråga om de hade citronplantor. Det tog ett tag och såklart var citronträden slut, till Emelies stora förtvivlan. Men sedan hittade vi jordgubbsplantor som vi pallade jordgubbar från och Emelie försökte köpa kryddor men Men fick nog beslutsångest. Vi konstaterade att det BARA fanns svennar på Plantagen, ett alltså, typiskt svenne place. Uhh..  


Nu
lyssnar jag på Tomas Ledin som sommarpratar på P1, jag är typ besatt av sommarpratarna. Egentligen vet jag inte varför för än så länge har ingen varit as-bra. Men det är mysigt att lyssna på, speciellt på kvällen när man är ensam och fixar med allehanda ting. Mkt Dæjligt! (my god jag gillar danska) Tv:n är på, det är visst fotboll men jag bryr mig föga, vet i ärlighetens namn inte ens vem som spelar. Kanske lite illa.


Jag funderar på om jag skulle putsa mina fönsterrutor, men tror nog inte det   


Midsommar i Köpingsberg och undernärd blogg

Jag har märkt att den här bloggen ibland är lite undernärd, snudd på svältfödd, inläggen haglar inte direkt in. Jag tänker inte skylla ifrån mig, men det är inte mitt fel. Jag ska försöka rycka upp mig. Promise. Jag kan iof skylla på min dator som just nu går sista ronden och det fina vädret.


Det har som bekant varit Midsommar Afton, en kväll som förhoppningsvis inte undgått någon! Jag kör en enkel summering:







Till det Skånska bördiga låglandet tog jag med min östgötska vän Emelie, äntligen skulle hon få träffa alla mina vänner OCH familj. Hur skulle hon klara en hel helg torsdag - söndag på Skånska?


Men Emelie skötte sig och berättade inte ens några pinsamma hemlisar om mig inför mina vänner, iaf inga jag minns. Hon gjorde däremot lite andra grejer. Som att trilla, rätt så hårt, inne på "svartklubben". Totalignorera pågående bastutävling där jag var en av tre deltagare. Jag kom tvåa, men det var verkligen på håret. Dagen efter konstaterades av både mig och vinnaren att sista tiden i bastun var extremt onödig. Mitt hjärta slog fortfarande dubbla slag. Emelie hade i denna stund annat att tänka på, än en vän som höll på att tvina bort i bastuvärmen.


...som att välja ut bästa hårdrocksskivan inne på "Svartklubben" dansa limbo och dricka en halv bag in box rosé vin. Kan omöjligt varit jag som drack den andra halvan, jag bastade mest och var allmänt städad hela kvällen =)


Dagen efter blev det en halv Österlen tripp, besök i Kåseberga och fika på berömda Olof Victors. Grillning i Lilla Harrie hos Karl och på söndagen drog vi faktiskt en repa till Lomma beach. Trots moln lyckades fröken bränna sig, helt otroligt. Jag är faktiskt fortfarande lite RÖD! Det blev dock inget bad den här gången.


Hyrbilen gick på söndagen tillbaka till Norrköping, en färd med många skratt och skamliga förslag. Nu har vi kanske fått ressällskap till Gdansk också, haha.     


Hört på stan

Ett av Norrköpings alla original/alkisar står på gatan och äter rulltårta(?) Jag går  förbi samtidigt som hon plötsligt skriker:


"Har ni aldrig sett någon äta knulltårta eller?"


Haha.. det var mycket roligt och mitt annars rätt så sura humör steg ett par grader!   


Live blogg från Skåne

Läs om den dramatiska resan till Skåne

Min gata i stan

Äntligen har jag hittat den...



Gdansk nästa?

I Polska Gdansk dricker man bara 10 % öl och en öl kostar 7 kr. En flaska vin 14 kr, Taxi 10 minuter 20 kr, enkel måltid - gatukök 16 kr, vatten 1-4 kr. Konsten är bevarad, det finns hav, disco och bio! Någon som är sugen på att joina. Mer information


Lillebror har blivit stor

...eller han har iaf tagit studenten




Mamma hade gjort sig extra fin




Vissa fick åka Limousin

 
Andra fick sitta i bakluckan


Sweet =)

Bygg ett vindskydd nån jävla gång!

Stackars lillebror som tar studenten idag I STORM! De redan uppsatta partytälten har trillat och blivit fördärvade så nu får alla gäster husera inomhus istället. Jag har en idé om att bygga lite fjäll, och planterar en ordentlig skog. Då skulle vi slippa detta eviga stormande i Skåne. Alternativt flytta Norge lite söderut, så att de får ta smällen istället. Då hade man dessutom lätt kunnat ta en weekend i Oslo. 70 minuter, med bil enkel väg hade ju varit suveränt! Synd på Norrland bara, vars vindskydd försämras något, men de har egna fjäll, så de överlever nog.

I´M IN SKÅNE DOING WILD STUFF

Detta har hänt:


Jag var idag OERHÖRT glad över att få lämna Norrköping och alla skrikande studenter, tutande bilar och maxade stereohögtalare. Trots att alla mina fönster (två stycken) var stängda lät det som om jag hade 30 ynglingar och tre tutande lastbilar med hög musik INUTI min lägenhet. Jag dog nästan av irritation. Gick till tåget och på vägen går jag förbi en restaurang/pub - Deli (vi kan säga att det är Norrköpings skabbigaste hak). En kille sitter vid ett öppet fönster och får syn på mig samtidigt som han säger: "Idag tar jag studenten" varav jag artigt svarar: "Grattis". I samma ögonblick plockar snorungen fram en jävla vattenpistol och skjuter mig rakt i ansiktet. Behöver väl inte berätta att jag blev om något ännu mer irriterad. Sedan så var ju såklart tåget försenat, surprise när man åker X2000.. Men väl PÅ tåget var allt glömt. Jag kunde både koppla av, sova och läsa i min bok. suuper Niice.      


Jag blir hämtad på stationen av Johan (mellanbror) i hans svarta vrålåk - SAAB 9000 (tror jag). Johan ligger bokstavligt talat ner och kör. Jag frågar om han verkligen ser över ratten och det gjorde han tydligen. Han berättar att han ska flytta hemifrån efter sommaren (det är verkligen dags, han är 23 år) och att han fick tillbaka 17 000 på skatten (jag fick 157 kr.. KUL). Mamma tycker det är lite jobbigt att Johan ska flytta, men det är ju trots allt bara 8 km bort.


På besiktningen av mammas lilla (OBS. NYA) Volkswagen FOX fick hon anmärkning på bromsarna, de hade tydligen börjat rosta eller något och detta p.g.a. mamma kärringakör och inte bromsar tillräckligt hårt. Haha.. Men vi (resten av familjen) tror inte att detta är hela sanningen - vi tror att mamma inte når ner ordentligt till pedalerna och därför inte kan bromsa tillräckligt hårt. Mamma är 1,57 cm.


Imorgon tar Tobbe studenten (yngsta brodern) och mamma oroar sig REJÄLT över vädret och kollar senaste prognosen stup i kvarten. Hon våndas även över hur hon ska hinna med allt och är mycket glad över att dottern äntligen anlänt. Men jag ska väl inte klaga, mest synd är det nog om Tobbe som ska åka motorcykel hem, antagligen i ösregn... Hahah. Lite tråkigt är det ju för mig också, som annars hade tänkt sitta med och skråla i en eventuell bil. Men man akn inte få allt, fick ju åka brorsans vrålåk idag, kan ju räcka kanske.

NU Godnatt


Ibland blir man trött

Jag och Emelie är på Ingelsta shoppingcenter, letar presenter till våra bröder som båda tar studenten nu i veckan. Vi hittade INGENTING. Emelie tar istället igen sig på Nordiks fyndhörna.  




Jag kan jobba också

Jag sitter här och är nästan lite stolt - annonserade i Östergötlands största dagstidningars gemensamma sommarbilaga igår, tycker att annonsen blev riktigt bra, lite lagom cool sådär!


För er som mot all förmodan missade annonsen, kanske för att ni inte bor i Östergötland eller inte prenumererar på Corren/NT, DaaDAAM: 


 

Weekend i Askersund och 10mil på cykel

En weekend i Askersund med besök i Motala för att köra Tjejvättern flöt på och försvann lika snabbt som vi kom dit. Jag, Sophia och Maria blev rejält bortskämda hela helgen, (alltid lika trevligt). Mackan och Fred fixade tjusiga middagar och fina frukostar alla dagar. Samtidigt som vi tjejer laddade/tog igen oss på verandan och insöp den vackra utsikten, lyssnade på fåglarnas sång och gäddorna som lekte i vassen. Idyll på hög nivå. Familjens S:s stuga är som en liten oas där den ligger i norra Vätterns skärgård.  












Tjejvättern utfördes med bravur, såklart! Gudrun har aldrig varit starkare. Redan innan loppet, på fredagen, bestämdes att nästa år skulle riktiga Vätternrundan (30 mil) köras. Behöver inte berätta att vi var något malliga, högfärdiga och väldigt säkra på att tjejvarianten skulle bli en baggis. Vet dock inte om Sophia fortfarande tycker det är en så bra idé att köra stora, såhär efter loppet, stackars lilla Soffan var trött i benen. Maria gjorde helt klart den största insatsen genom att cykla loppet på hennes tunga damcykel, (kändes nästan som att jag fuskade med min Gudrun). Maria blev t.o.m. intervjuad vid målgången, DET som jag alltid hoppas att jag ska bli! Åhh, typiskt. Som den godhjärtade människa jag är lånade jag faktiskt vid ett tillfälle ut min kära Gudrun till Soffan, så att även hon skulle få känna hennes briljans, styrka och snabbhet, samt få lite avlastning - det funkade! Men hela Vätternrundan tål ändå att tänkas på! Då måste man ju träna PÅ RIKTIGT - minst 100 mil, shit!




Haha.. två pensionärer i rött.. förlåt men ni ser himla roliga ut (kanske förstår varför jag inte lägger ut några bilder på mig själv)

Dagen tips: Sommar i P1

Sitter just nu och lyssnar på gamla sommarpratare i P1, det får mig att bli lite lyrisk och så där löjligt sommarglad (trots att det regnar ute). Ett schema på alla sommarpratare har skrivits ut och sitter nu uppsatt på min anslagstavla, så att jag inte ska missa någon. Ingvar Kamprad har fått äran att inleda den 20 juni och Jan Guillou avslutar den 15 augusti. Däremellan en mängd både kända och mindre kända personer. Jag myser och längtar. Brukar du inte lyssna på sommarpratarna DO IT!
Sommar i P1


HON (jaa, det var visst en hon) har fått ett namn!

Imorgon ska jag cykla Tjejvättern - en 10 mil lång runda i förhoppningsvis ok väder. Vädergudarna verkar inte vara på min sida, man har lovat både regn och blåst. Jag har lite tappat perspektivet på hur långt tio mil faktiskt är. Tycker inte det ska bli så jobbigt och ser bara fram emot loppet, tycker det ska bli skit kul! Förra året hade jag varken träningsverk, ont i rumpan eller någon annanstans på kroppen. Det är mest min omgivning som inte tycker att jag är riktigt klok.

Sedan är det ju de här med NAMNET!!! Namnet på min racer. Jag måste ju ha bestämt namn på cykeln innan jag kör. Vem vet vad som annars kan hända. Körde en runda i måndags, trodde namnet skulle komma till mig. Men icke! Hade väl annat att tänka på =)


Nedan alla namnförslag  - jag måste säga att ni varit väldigt flitiga. STORT TACK!


Spejsaren

Kent-Jesus

Tipp topp

BLIXTEN

Dekadensen

Gudrun

Bella

RM - Ronny moped

Kalinka

Glinet

Johnny Bråttom
Katla

FRÄS

Fröken Löken

Sixten

Bocken (Bruse)

Valpen

ILTS - I Like To Score

Mårten

Cucciolo (liten hundvalp på italienska)

ÖS

Bernardus

Förstår ni att det är svårt eller?
MEN... trumvirvel - HON, (som jag först trodde var en han) DÖPS HÄRMED TILL:


GUDRUN (by Fredrik)
Motivering (ar):

Motivering 1: "Gudrun" (blåser som f-n)

Jag ifrågasatte namnet, tyckte det var lite tantigt men lät ju fort, Gud-Run

Motivering 2: "Well dear Sara, vet inte vad du gjorde när stormen Gudrun drog genom stan men jag höll mig i alla fall duktigt hårt i sänggaveln för att ligga kvar och det berodde inte på att någon Gudrun satt på mig(!) utan att det var ett jäkla drag i stormen den där natten. Adderar man dubbeltydigheten "Gud-Run" så tycker jag att vi har ett klockrent vinnarbidrag?!?"  

Motivering 3: "Sara. Alla graciösa farkoster, flygblan(!), fartyg, är damer..."

Jag var vid denna tidpunkt fortfarande något osäker på namnet Gudrun. Men efter att ha tänkt på det ett bra tag och pratade sedan med Fredrik i telefon som frågar vem som ska följa med i bilen till Askersund: "Är det du och Gudrun då som ska med?" Jag svarar automatiskt JAAA.. och inser samtidigt ...att hon var döpt!

Thank you Fredrik! 


GRATTIS TILL EXAMEN

"Sjung om studentens lyckliga dag

 Låtom oss fröjdas i ungdomens vår!


Än klappar hjärtan med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår..."


(vet att man sjunger den på studenten. Men vad sjunger man egentligen på examen då?, Lambo?)

Igår tog fyra söta damer examen! Utbildningen jag påbörjade men hoppade av eftersom jag insåg att det kanske inte riktigt var vad jag ville syssla med i framtiden, (för den sakens skull inte en dålig utbildning - Anna har ju redan fått jobb!) Det var examensfika i kollektivet, champagne dracks, tårta åts och tal hölls. Mycket trevligt! Därefter gick jag hem och åt stuvade makaroner och korv, det var också trevligt! =) eller kanske inte så trevligt, men gott!


HURRA, HURRA, HURRAAAAAAA! (observera - endast TREfaldigt SKÅNSKT leve - No Kung in sikte)



Anna, Tessan och Emelie (Camilla var tyvärr sjuk) 


Lite senare
Jag åt nog lite för mycket tårta (tur att alla gäster hade gått hem)


Jag tror att man blir lycklig av att sjunga!

Träffade min granne i trapphuset i morse, hon berättade att hon brukar höra mig SJUNGA!!! Åh herregud...VAD PINSAMT (alltså jag sjunger INTE bra). Men jag har nog, när jag tänker efter, en tendens att sjunga när jag är ensam, men då bara i takt med musiken, vilket många gånger kan bli rätt så högt! (hög musik = måste överrösta musiken) Så nu, i skrivandets stund inser jag att det nog inte är så konstigt att hon hör mig sjunga ibland. Minns att även mamma ibland brukade påpeka detta på den tiden då jag fortfarande bodde hemma. Tillfällen då jag trodde att jag var ensam hemma och glömde bort mig själv i ett musikstycke.


Men jag tror att man blir lycklig av att sjunga! Så jag kommer att fortsätta med det. Jag har dock ett problem och det är när jag är på promenad ensam och en bra låt spelas i mina hörlurar. Då brukar jag sjunga lite i smyg, i hopp om att ingen ska höra. Är det sådana personer man på stan kallar för psyko?.. som pratar med sig själv.    


Världens lyckligaste?


Jag kanske är världens lyckligaste tjej just nu! Vem har så här sexiga män utanför sitt fönster?


Guud så spänstig han är


Tillfälligt besatt av lägenheter

My god, jag var på lägenhetsvisning igår. SUPERFIN lägenhet - jag blev alldeles kär! Följde budgivningen men drog mig ur när den kom upp en bit över 1,3 miljoner, känns lite mkt för en lya här i Norrköping, trots att den var to die for - på alla sätt och med extremt låg månadskostnad. Nu har jag blivit helt besatt av att leta lägenheter, inte för att jag på ngt sätt är missnöjd i min nuvarande (tvärtom). Hoppas min sinnesförvirring lägger sig snart, lite jobbigt faktiskt - jobbigt att vara besatt av ngt.    


Annars då? Det regnar, promenad efter jobbet med Hanna, sedan spinning, bastu och middag hemma hos Emelie tillsammans med GREYS! Suuuuper Niiice =)


Många fantastiska människor blir det!

Nu när det inte är strålande solsken längre får man leva på och minnas dagarna då det var! Som i söndags då vi hängde vid Lilla Älgsjön, badade (FYRA gånger) och solade hela dagen - det var fantastiskt!


Detta trots en rätt så seriös bakfylla från lördagens inflyttningsfest i det rosa huset hos Jenny och Luc. En mycket trevlig tillställning med många trevliga människor! Jag och Emelie tog hem priset i kortast och mest urringade klänningarna, surprise, utan varken leggings eller strumpbyxor under! Barbent premiären är alltid lite jobbig, inte bara för att man har väldigt vita ben men också för att det alltid känns som att man är naken under kjolen. Rädslan för att den ska blåsa upp eller att man ska tas för en kvinna med 30 års kris och går i kort kjol för att se yngre ut är också den rätt så jobbig. Men det var helt ok, Jag och Emelie var nog ändå yngst på festen och Emelies kjolar är dessutom alltid snäppet kortare än mina, så jag är safe =)


På Bomulls Fabriken lekte jag psykolog åt Joel, minns inte riktigt varför längre. Övertalade honom även att ta med mig ut på landet - för att träffa hans MAMMA! Som jag tror är en fantastisk människa (precis som Joel - big time fjäsk, I know). Tydligen är detta mitt senaste uttryck. "han/hon är en fantrastisk människa". Har uppenbarligen träffat många sådana på sistone =)


Här, bilder från Lilla Älgsjön, nästan som Lomma beach!







Alla har vi henne som förebild. Den lille havfrue!



Oskar spänner musklerna för tjejerna



Therese som glamour model



jag inte lika mkt glamour model



Husmor skötte sig


Ett helt vanligt samtal

Sara och Emelie sitter på uteservering, solar och spanar på folk

Sara:
Åååhh titta, en 88:a!
Emelie: VA!? Hur vet du att han är en 88:a??

RSS 2.0