OboyDÅÅÅÅ

Shit, jag kom precis på att jag i lördags drack skit mkt OBOY på efterfesten hemma hos Emelie. Jag har inte druckit Oboy sedan jag var typ TOLV år!! Eller.. ja, jag vet verkligen inte. Har aldrig riktigt varit så förtjust i det heller. MEN i lördags DÅJÄVLAR dracks det Oboy. Antar att jag trodde det var någon typ av proteindrink och därmed jätte bra för mig.. Hmm, jag skyller allt på Kanonerz Oskar som nog egentligen tvingade mig att dricka all den där Oboyen.. hmm


Andra höjdpunkter under lördagen var, Emelies fantastiskt fina foccacia, Michelles suveräna kärleksmums, "Ufots" plötsliga uppståndelse och närvarande på festen, samt mitt hångarv när jag fick se honom (han tyckte inte det var så roligt)! Beröm av min fantastiska Spotify playlist som nog spelades större delen av kvällen. Min och Emelies numera etablerade "kodord" vid uppsyn av heting och inte heting på uteställe. OJDÅÅÅÅ och NÄÄÄÄÄEE! Det är alltid lika roligt och är ord som bara kommer helt naturligt OCH högt. Så högt att det t.o.m funnits gånger då killen själv utbrustit NÄÄHE vid den eventuella "dissen".. Oops, inte så schysst kanske.         


Annars så var nog lördagen årets sämsta dag att gå ut på, inte bara för att det var lönehelg och därmed hur mkt folk som helst ute. Fullkomligt packat (i dubbel bemärkelse) på dansgolvet och alla andra ställen. Utan även för att man satte fram klockan en timme och utestället stängde EN timme tidigare.. Hrmm ..Får man lov att göra så undrar jag? Kvällen avslutades med att jag fick skjuts hem från efterfesten, vilket just då inte kunde få mig lyckligare (trots att det inte är speciellt långt)! Men det var helt fantastiskt, eftersom fötterna värkte efter högklackade skor.

Nu - DISKA! =(


Ett TV löst liv - kan det vara något?

Min söndag spenderades till stor del med att möblera min lilla
etta. Jag hade länge tänkt på det, men inte riktigt kommit till skott. I söndags ansåg jag då helt plötsligt att det var dags och även en lämplig aktivitet att göra både trött OCH bakfull. Resultatet? Hrm..

Ja, vad ska jag säga, jag är ju ingen inredningsarkitekt, vilket märktes och kanske inte heller ett yrke jag ska satsa på. Resultatet blev allt annat än bra, såklart. Jag har numera inte plats med någon TV! Vilken istället placerades i garderoben - snacka om dålig planering.

Eller kanske inte??? kom jag sedan på. Jag har ju faktiskt funderat en längre tid på att kasta ut den jävla TV:n. För tänk så innehållsrikt liv jag kommer att få och tänk så mycket jag kommer att få gjort då (inte för att jag i dagsläget kollar DÖ-mkt på TV, men ändå). Hmm.. Ja, jag tänkte prova ett tag i alla fall och se hur jag klarar det, Jaa.. så tänkte jag i söndags... ..  

Igår efter träning och möte med självaste Robert Pattinson, läs Twilight, kom jag hem och dam,dam,dam...dam DAAAAAAAAAAAM, jag tog fram TV:n från garderoben. Jag klarade EN dag. Jättebra, jätte bra. Jag är en stark människa - INTE.


Tisdag

Idag är det tisdag och jag har ett par strumpbyxor på mig som HELA tiden kasar ner i grenen, det är sjukt irriterande. Vill bara slita mig av dem, springa ut barbent i solen och som Ronja Rövardotter... vill jag göra ett vårskrik!


Måndagens morgonpromenad

Det är måndagsmorgon - fortfarande sur efter gårdagens misslyckade ommöblering av min lägenhet, men ändock rätt så pigg eftersom jag kom i säng relativt tidigt (duktig). Lampan pajade såklart i badrummet och jag fick uträtta vad som skulle uträttas i mörker (ja, alltså sätta i linserna, borsta håret etc) - jag blev om något ännu surare. Begav mig ut på morgonpromenad med Evelina som sällskap, dock endast genom telefonens hörlurar. Hon gick också på morgonpromenad, men 45 mil härifrån, i Helsingborg. Det var mycket trevligt och det var nästan som förr, när hon bodde här och vi nästan varje dag gick på morgonpromenader tillsammans. Jag saknar det väldigt mycket och jag saknar henne väldigt mycket.


Stegvis blev mitt humör bara bättre och bättre. Evelina skvallrade om en gammal bekant till oss båda, mål sattes upp och en New York resa planerades in till hösten.  När vi hade promenerat färdig var jag på riktigt gott humör och fick dessutom njuta av en fantastisk soluppgång. Då kan man ju bara inte vara sur längre!


Ikväll blir det träning, tacosallad och vampyrfilm! Weeii   

     


Tema musik

Gårdagens möte i gränden var över all förväntan - förutom att mötet inte skedde i gränden då. Detta på grund av det rådande vägunderlaget. Vi ombads istället att direkt gå till utgiven adress, något besvikna såklart men vi gjorde som vi blev tillsagda. Där väntade tre finklädda herrar, trerätters middag, kast med tärning (?) och mycket prat om musik. Man kan väl säga att temat för kvällen var just musik - även vår gemensamma nämnare! En mycket trevlig tillställning som jag undrar om vi blir tvungna att bräcka? Fast då förstås till priset av en förlust och det kan ju bli svårt...  =)     


Inspirerad av gårdagens musikspelande, bjuder jag här på en gammal klassiker som jag glömde spela igår. Denna kan vara en av de bättre 80-tals hitsen någonsin!

Skruva upp och njut!



Mystiska möten i mörka gränder

Imorgon ska jag och Emelie bli segerfirade, det verkar dock inte bli en helt vanlig ceremoni:

Mötesplats: Tre prinsars gränd, Norrköping
Tid: 19.15 (prick!)
Sällskap: tre okända män
Dresscode: fest

Vi hoppas förstås på tre riddare (prinsar) i skinande rustningar med vajande fanor och rosor i mungiporna. Undrar om det förväntas av oss att vi ska vara prinsessor. Hoppas inte det, då vi varken är jungfrur eller äger några rosa prinsessklänningar.  



 


En torsdag i bilder

Mitt mycket goda bröd har ikväll bakats med assistans från Emelie!


Jag har sytt på en kjol, som idag inhandlats


Jag syr utan maskin


mönster

Suverän fruktsallad har tillverkats bestående av mango, granatäpple, äpple och melon


Videung (Emelie goes wild with the camera)

 
också korgen då (Emelie goes wild with the camera.. igen)

118100 tror:

"att Sara xxx (efternamn) är en vardaglig men ändå speciell kvinna med huvudet på skaft. Hon tycker om att meta, men  aldrig utan mask för hon är en djurvän enda ut i fingerspetsarna".

Hm.. jag gillade ju att meta som barn, dock MED mask, trots att jag då och då använde mig av bröd som bete - som jag en gång faktiskt fick en gädda på! - det var minsann en lyckans dag. Att jag är en speciell kvinna med huvudet på skaft kan ju inte bli mer rätt, ..men vardaglig?? ..Kom igen, lite bättre koll trodde jag ändå att 118100 hade =)    


Student i själen eller bara jävligt bra på att spendera pengar?

Dagens lunch bestod av detta:


Havregrynsgröt
med banan, hallon och blåbär samt mjölk (förstår att det är många nu som blir sugna)


Det är nästan så man skulle kunna ta mig för att vara student och ibland undrar jag om jag inte är student i själen eller vad det beror på - bristande matlagningskunskaper - tidsbrist eller pengabrist? - kanske alla


Muffins stöldgods i kollektivet

Hahaha.. kom precis på en sak. När Emelie var ute i helgen lyckades hon få med sig en "skulptur/staty" muffins (vet inte riktigt vad jag ska kalla konstverket). Det är alltså någon typ av "gatukonst" gjord av en konstnär,  i betong och inköpt av antagligen kommunen. En väldigt rolig och innovativ sak som jag tror inte så många egentligen lagt märke till. Ja..förutom Emelie då, som numera har den HEMMA som maskot i kollektivet. Jag har t.o.m. bildbevis.


Detta kan sluta illa för lilla fröken, undra hur långt fängelsestraffet är för stöld av gatukonst?




Muffinsen på sitt rätta ställe


Muffins hemma hos Emelie 

Upphittad butik

En sjuk sak har hänt. Häromveckan HITTADE jag en matbutik som ligger närmre min lägenhet än den matbutiken jag annars brukar gå till när den vanliga har stängt. Detta betyder att jag under SJU månaders tid levt i okunskap och gått onödigt långt för att handla istället för att bara gå en väg jag aldrig annars går. Sjukt är det. Hur kan jag ha utforskat området jag bor i så dåligt? Betyder det att jag är en tvättäkta vanemänniska som alltid går samma vägar och inte vågar ta sidospår? Åh...hemska tanke, inte kan det väl vara så. Bättring Sara!


Söker rullgardinsupphängare

Förutom städare/diskare söker jag även någon som kan hänga upp rullgardiner - denne kan vara samma person som städare/diskaren. Jag erbjuder bra musik under pågående upphängning samt fritt val av fem olika sorters te eller färskbryggt kaffe från Brasilien (?) OCH självklart mitt fantastiska sällskap, roliga historier och glada leende. Jag kan hålla dina ben om du är orolig över att falla och jag är bra på att peppa! 

Jag tänker att det vore dumt att avstå!? 


Dagen måndag

Trots måndag har det varit en mycket bra och givande dag! Jag har jobbat på bra och haft givande möten. Dagen/kvällen fortsätter i detta tecken - jag tänkte organisera mitt liv (eller kanske min lägenhet). Personen som ansvarar för städning här har inte gjort sitt jobb, inte personen som ansvarar för diskning heller. Jag blir så så så trött. Jag har ju varit borta hela helgen och ändå kommer man hem till en stökig lägenhet. Typiskt dåligt, typiskt dåliga inneboende. Någon som behöver jobb?


Till husets idioter

Hittade två roliga bilder i min mobil från i vintras när jag var hemma i Skåne och besökte min kära vän Evelina som vid tillfället bodde i Malmö. Observera den lilla texten på bild 1 som någon lite blygsamt skrivit dit.





I´M IN GOTHENBURG DOING WILD STUFF

(Jag hittade detta inlägget från i fredags som jag tydligem missat att publicera, gör det nu istället - trots rätt så meningslöst innehåll, håll tillgodo!)

Torsdagskvällen spenderades i Linköping med gratismat, gratisdricka och föreläsning om ditt personliga varumärke. Med undantag från föreläsningen som inte var speciellt nytänkande eller inspirerande tyvärr, så var det en lyckad och mycket trevlig tillställning som avslutades på Bishops Arms... Eeh typ =). En tipsrunda bestående av relativt svåra frågor gjordes och som vanligt var vi tvungna att även ha en interntävling mellan oss som satt vid bordet. Denna vanns såklart utav MIG. Trots nervärderande och kaxiga kommentarer SAMT bristande förtroende från diverse medtävlande. Hmm.. Priset bestod utan en vattenflaska, Yes!


Nu är jag i Göteborg och ska så vara hela helgen då det är Turistmässa i stan. Företaget jag arbetar för har monterplats så det blir att vara representativ och snygg hela helgen. Phust, hur ska detta gå!? Ikväll avviker jag dock från kollegernas sällskap för att träffa mina egna darlings. Det blir antagligen middag och en och annan öl, det ska bli mycket trevligt att träffa tjejerna igen!


Annars så kommer jag säkerligen spendera helgen (när jag inte jobbar på mässan) med att löga mig på mitt hotellrum, äta hotellfrukost och glassa runt på stan. Det ska bli niiiiice =)


Känn ingen sorg för mig vänner!


Smygblogg från TURmässan

Jag är på mässa i Gbg, det är lite jobbigt  - jag är bakis, varm och trött. Människor överallt, jobbiga människor dessutom. Människor som bara är ute efter att gratisäta och ta gratis prylar. Tur det är sista dagen idag. Jag har smygit iväg för "att hämta lite broschyrer" . Råkade gå förbi utställarloungen och hittade lite kaffe och internet. Det är nice här, inte så många människor, svalt och tyst. tror jag stannar ett tag. Nu vet ni det =)


Vintern är årstidernas pris

Vad gör man när all mat är slut, solen strålar utanför fönstret som om det vore VÅR PÅ RIKTIGT (Ohh.. underbara tanke, om det ändå vore så) Jag mår efter omständigheterna BRA, riktigt bra faktiskt. Speciellt när jag lyssnar på Oh Laura - Out of Bounds (tips från Kanonerz blogg) och tittar ut på den blå himlen (som jag ser om jag lutar mig fram i fönstret). Det nästan spritter i kroppen (tänk då hur det blir när jag verkligen GÅR ut) jag har vårkänslor - inomhus.. Eehh (?)





På våren blir jag alltid kär, det är sant - alltid! Det behöver inte vara i en människa, jag blir kär i livet på våren. Det är som om alla människor kryper ut ur sina gömställen, sina vinteriden, sätter på sig våriga kläder i fina färger och ler lite extra. För nu är den värsta tiden förbi, VI KLARADE DET, denna gången också! Weeeeiii!! Är det inte lite härligt med årstider ändå och är det inte så att vintern är årstidernas pris. Utan en kall och lång vinter så uppskattar man inte våren och utan en varm sommar så uppskattar man inte en vacker höst.         


Men så är det ju nu så att jag faktiskt fortfarande INTE är på jobbet, jag är ju faktiskt fortfarande sjuk. Får man lov att gå ut då? Får man lov att gå till affären? får man gå en promenad i vårsolen? Kanske kan jag maskera mig, smyga ut och lyssna på fåglarna och känna solens strålar mot min hy - jag gör det! Tänk om jag skulle få några fler fräknar - Åhh.. jag älskar våren! =)
 


Frisk som en nötskal

Nu börjar jag bli lite gladare och friskare här, efter många timmars seriös diskussion m. Emelie (rätt ovanligt, faktiskt, men så har vi ju inte setts på svinlänge), Marabou- och chipsätande samt mindre seriösa MSN-konversationer.

Vi har iallafall kommit fram till följande:
- Vi ska måla fina påskägg (jag) till påsk
- Om vi bara tog tag i oss själva, gick ner några kilon och lade ner lite mer tid på våra utseenden, skulle vi vara JÄVLIGT snygga och inte en kille i varken IFK Norrköping eller Hästens hockey skulle banga (den stora frågan är ju om man ens vill det.)
- Till sommaren skall vi hänga på Trädgårn mer än 2 ggr
- Brudarna i Sex and the city ÄR inte så coola och självständiga som de vill verka - hela serien går ju ut på att hitta den rätte!
- Johan Glans är den bästa man kan bli på Facebook-testet
- Vi måste träna BIG TIME inför nästa Musikquiz / Kanonerz-möte!

... och självklart kan jag INTE avslöja innehållet i våra mer seriösa diskussioner här, skulle ju sabba hela vår balla image.

GÖTT.


Dagens sjukdomsinformation

Ok, detta ska jag nog egentligen inte berätta MEN jag måste för det är så jävla äckligt. I natt vaknade jag av att min säng OCH jag var så våt (av svett och inget annat) att jag inte kunde ligga kvar på den sidan, inte heller använda det täcket. Då var jag rätt så nöjd över att sova i en dubbelsäng med TVÅ täcken. Jag tror nog jag måste haft min topp och går nu mot ljusare tider, I guess - or I hope anyway.


De få tillfällen jag faktiskt varit vaken idag har jag tittat på Johan Glans - world tour of Skåne, se den om du inte redan gjort det - riktigt bra! Me like Mr Glans! Ätit en halv skål med fil. Sett ett halvt avsnitt av "Ett herrans liv". Funderat över om jag skulle orka tvätta, men kom fram till att jag inte skulle göra det. Ignorerat jobbtelefonen och har just nu liiite för många missade samtal.


Ja, det var nog allt, min säng har förövrigt inte torkat ännu - Urk, I ´m disgusting. Antar att jag precis brände alla chanser till manligt sällskap i den här sängen. Oops    


Oh crappy day

Fucking hell I´m sick!!! Sjuk på riktigt. Inte bara sådär lätt förkyld och lite ont i halsen som halva Sveriges befolkning verkar ha haft de senaste månaderna. NO.. jag har feberfrossa, varvat med kopiösa svettningsattacker i tid och otid, hostningar och huvudvärk. Det bör tilläggas att denna donna så gott som aldrig är sjuk, jag kan ha norra halvklotets bästa immunförsvar. Därför är det väldigt synd om mig och ingen har jag här som vill ta hand om mig heller. Jag inser hur jävla tråkigt det är att vara sjuk - jag är uttråkad men orkar inte göra ngt, det är precis så att jag orkar gå in till köket och fylla på mitt glas med vatten, för att sedan snubbla ner i sängen igen. Det är knappt jag orkar skriva detta inlägget.


Sedan är det ju det här med ångesten också, ångesten över att ha massor att göra på jobbet och som bara blir mer och mer. What a crappy day...


I´M IN SKÅNE DOING WILD STUFF

Jag är i Skåne, det är skönt men har lyckats att bli sjuk helgen till ära! OCH inte blev det bättre av gårdagens ROCKFEST. Nu är jag hes som en kråka, bakis och inte allt för frechhh.. har iaf ingen feber längre, den försvann nog i samband med intagande av diverse alkoholhaltiga drycker. Måste varit Jack Danielsen som gjorde grejen. Whiskey ska ju vara bra för halsen.. Eehh


Nu ska jag in till staden Lund och hälsa på min kära väninna Lina, jag borde egentligen inte köra.. MEN. Det är ju inte fredagen den 13 längre.. Eehh (igen).


Fin fina bilder kommer såklart att läggas upp här senare.. nästan alla festens ca 100 deltagare hade lagt ner sin själ i att hitta så bra utstyrsel som möjligt. DE E NIIIICE..


Okej - bye bye        

  


Sara goes GALAMIDDAG =)

OM ca en timme är jag på GALAmiddag.. Hehe.

Tänkte mest berätta det... =)

Tvätten ja

...också var det ju de där med tvätten också - som fortfarande hänger i tvättstugan. Hmm... 

Musikquiz och misslyckad rullgardinsupphängning

Jag har inte tränat på flera dagar och kände att det var dags men hade inte riktigt ork ändå. Ringde min kära träningspartner och beklagade mig över min stundande livskris och att en myskväll med promenad, mat och Greys nog hade fått mig på bättre humör. Hon var inte speciellt svårövertalad och vi bestämde tid och plats för promenad. Jag lyckades dessutom på mystiskt sätt fixa till mig en tvättid - DÖBRA - tänkte jag, satte på en maskin och skuttade iväg för att möta upp damen. Efter ca 200 meter ringer hon och frågar om vi inte ska skita i promenaden och käka middag på Munken istället - självklart kunde jag inte tacka nej till detta frestande erbjudande (hon ställde ju faktiskt upp tidigare). På Munken njöt vi av både god mat, vin och hann även avhandla ett å annat livskrisbekymmer. Vi fick senare även trevligt manligt sällskap och dessutom musikquiz som VI lyckades vinna!!! Hehe. Vi och grabbarna hade även en intern-tävling där förlorarna blir tvungna att bjuda vinnarna på fest! NICE! Såååå den 27e mars hoppas vi på storslagen fest och överraskningspriser till segrarinnorna!  Weeii


När vi hade som roligast och solade oss i glansen från vinsten kom jag plötsligt på att jag fått låna hyresvärdens stege, this night and this night only... Ghaa. Lurade med mig Emelie hem i hopp om att hon skulle kunna hjälpa mig - MEN har nog aldrig haft så fel. Emelie satt istället bara och skrattade åt mig i soffan när jag stod på stegen och darrade som ett asplöv.. och DET är högt.. me promise - 3,10 i takhöjd. Hon kläckte även ur sig att hon nog var lite full och att hon inte förstod någonting utav bruksanvisningen som hörde till. Det gjorde fan inte jag heller, så jag flyttade stegen till köket istället där jag tänkte byta en glödlampa i taket. Men fick verkligen inte av den förbannade kåpan. Bad Emelie prova, vilket hon faktiskt gick med på men förstod aldrig vilken lampa jag ville byta (trots att stegen stod i köket och UNDER en taklampa). Emelie började istället skruva på min lampa i fönstret. Hahaha.. sjukt roligt.


Fraser jag tydligen yttrade under smärre panik PÅ stegen.. (tagna från Emelies blogg)


"Är hemma hos Sara, hon övertalade mig att hjälpa henne att sätta upp sin rullgardin (hon har 3.10 i takhöjd.) Hehehee. Sucker!
Det hela är i alla fall mycket underhållande.

Citat 1:
Jag känner mig som en brud!!!

Citat 2: Emelie ramlar jag nu så DÖR jag!

Citat 3 (desperat tonläge): Emelie, jag är rädd!

Citat 4: Jag skäms nu...

Citat 5: Ae, jag går och kissar i stället"


JA  - det är sant - HON BLOGGADE ISTÄLLET FÖR ATT HJÄLPA MIG.

NU god natt


Jag är en gasell

Idag är jag som en gasell på jobbet - har en toppfart på 100 km/h och hålla en genomsnittlig hastighet på 50 km/h. Har fått gjort massor - vilket verkligen behövdes då jag kanske varit lite väl slapp på senaste tiden.


På torsdag ska jag på Galamiddag - Wiiee!!! Jag ska få klä upp mig till tänderna (varför säger man så), äta god mat och kanske, kanske, kanske få ta emot pris för bästa östgötska hemsida 2008!!! (det är fortfarande hemligt, så lova att inte berätta för någon). 

Måste jobba lite till.. Hepp
 


Ignorerad tvättid kan betyda hävt köpstopp?

Eftersom jag total ignorerade min tvättid igår och blåögt trodde att jag skulle kunna tvätta idag istället - vilket jag såklart inte kunde eftersom det bor andra människor i det här huset som också behöver tvätta lite då och då. Nu har jag inte tvättid förrän på SÖNDAG!!! Jag som redan nu har kass med kläder. Detta kan innebära att jag måste hävda mitt tillfälliga köpstopp - som har upprätthållits i hela FEM dagar nu (förutom kjolen från Myrorna då - men den kostade å andra sidan bara 45 kr). Men då är det såklart livsnödvändigt, hallå.. jag har inga kläder!! och med andra ord alltså helt okej! =) Jag är så smart


Inför den kommande rockfesten!

Jag ska på rockfest på lördag och har so far inte hittat ngt att ha på mig, måste ju ha ngt fräckt, fränt och coolt...JA, ngt som matchar min personlighet helt enkelt =) Nä, men vafan det går ju inte att komma till en arrangerad rockfest lite halvt utklädd och lite snygg sådär. Ska det vara så ska det vara ordentligt! Jag var på myrorna idag (igen) för att se om det verkligen inte fanns ngt att ha på sig. Hittade detta, vilket inte alls är speciellt ball. Köpte kjolen iaf. Någon som har ngt coolt att komplettera med? komigen... jag är snart desperat.


Spana in asset =) Haha. NICE!!


Amr goes swedish!

Altzo.. den där araben från Egypten som jag och tjejerna blev polare med, börjar kanske bli lite väl desperat. Nu har han t.o.m börjat skriva PÅ svenska (?) Hahaha - "Hon kanske inte förstår engelska?"  Får väl lägga upp ett album på Facebook DÅÅ.. Observera att jag inte svarat sedan phone number meddelandet - observera även alla hjärtans dag hälsningen.. so sweet. Haha



söker tvätthjälp

Jag har fortfarande inte köpt tvättmedel, hade verkligen behövt tvätthjälp nu -eller Joels tvättmaskin går också bra! Äter lite glass istället.

En kvinnodag i en kvinnas liv

Idag är det Internationella kvinnodagen - ska man fira denna dag? ..och hur ska man i så fall fira den? Eller ska man sitta hemma och sura hela dagen över att vi kvinnor fått EN dag på året där vi förtjänar att hyllas. Eller ska man sitta hemma och sura över att det överhuvudtaget ska behövas en kvinnodag. Man kan sura över mycket - manssamhället där kvinnor direkt eller indirekt underordnas mannen. Att kvinnor är en grupp i samhället som allt för ofta identifierar sig utifrån en offerroll där boven uteslutande är heterosexuella män. Eller existerar mansnormer bara i teorin, kan kanske både män och kvinnor stämma in på den? Eller så kan man sura över utsatta kvinnors situation världen över, könsstympning, prostitution etc.  

Jag tänkte nog inte göra något av ovan, bara tänka lite extra på mig själv och göra egoistiska och själviska saker hela dagen - Öhh.. en helt vanlig dag, med andra ord =)


Jag vaknar (ca) 10.15 bakis i min säng. Funderad en kort stund på vad denna söndag hade i sitt sköte - ingenting, kom jag efter cirka tre sekunders betänketid fram till. I samma tanke kom jag även på att det idag är den 8 mars - internationella kvinnodagen. Jag bestämde mig därför hastigt för att baka scones till mig själv,mig själv,mig själv. Sagt och gjort, dagen till ära brydde jag mig inte heller om att beklä min arma kropp utan bakade faktiskt scones endast iförd trosor - äkta feminist style, samtidigt som jag pratade med mamma i telefon (jag vågade inte berättade för henne) och med Britney Spears på högsta volym på stereon tyckte jag att dagen började riktigt bra! - vad kan bli bättre att lyssna på, PÅ självaste kvinnodagen?


Sconsen blev dock något dödbakta, men det spelade egentligen inte så stor roll eftersom jag ändå brände upp dem sen! Ja, det är sant.. hade kunnat bränna upp hela köket också om det hade velat sig riktigt illa. Jag hade kokat ägg och glömt att stänga av plattan. På plattan hade jag ställt plåten med scones på - vilket inte var så smart, se resultat på bilden nedan. Det känns extra bra eftersom jag varken har brandvarnare ELLER hemförsäkring (oansvarig människa, I know).



Oops


Dödbakade scones kompenserade senare med fika på ett arabiskt café (?), en latte och lite plopp. Därefter promenad i regnet - finns det något mysigare? 

Som den fria, självständig, oberoende, ekonomiskt självförsörjande kvinna jag är, ska jag nu GÅ och KÖPA tvättmedel (i regnet) så att jag kan TVÄTTA hela kvällen.. Wohoo.. heja, heja, heja!!!


söker tvättmedel

Nu borde jag gå och köpa tvättmedel så att jag kan tvätta eftersom jag har tvättid ikväll.. Hmm, bloggar lite istället.

Alla pratar skånska

I fredags var det stora sushikvällen och mitt sushisällskap imponerade med att hälla i för mkt socker i riset, rulla de sämsta rullarna och lägga på för mkt wasabi - JA, jag skyller allt på honom =) haha. Nä... Faktum är att sushin blev mycket god, kanske den godaste jag någonsin gjort och sällskapet var även det till belåtenhet! =)


På lördagen blev det vernissage av en ny utställning på Arbetets museum - "Smal" - om snygghet, makt, ansvar och lidande - den lät intressant men var allt annat än bra. Man hade inte tänkt nytt utan belyste problematiken så som den alltid tas upp, tråkigt tyckte vi och inte ens fick man mousserande vin. Besöket blev inte speciellt långlivat.


Lördagskväll hos Emelie med romanisk middag, vin och pepp-talk. Tio minuter innan Hemköp stängde, 21.50, sprang vi iväg för att köpa strumpbyxor till mig och jag snattade EN godis. Som jag INTE stoppade i fickan utan direkt i munnen (efter att noga kollat så att ingen tittade på mig). Alltså inte som Emelie trodde. "Haha... jag trodde du stoppade fickorna fulla med lösgodis..." (det var förövrigt naturgodis) Jaja, kanske inte ska handla på Hemköp full något mer. Vi var dessutom tvungna att fråga efter strumpbyxorna trots att vi sprungit runt som yra höns och letat, för att sedan inse att vi stod mitt framför hyllan.


Sedan blev det en fördrink på Asken - en mycket exklusiv sådan med bisongräsvodka, i martiniglas, oliv och limeskal. Där stassade jag även om till mina sprillans nya strumpbyxor, som visade sig vara allt annat än snygga. Sedan gick vi till förfesten där jag träffade Lasse, en bekant jag stöter på lite här och var men som jag aldrig riktigt känner igen och han alltid måste säga, "känner du inte igen mig.. haha". Hehe, tror han måste ha ett rätt så intetsägande utseende den där Lasse (usch vad elakt - men Lasse läser faktiskt inte min blogg). Träffade även en annan bekant som jag inte heller mindes var vi träffats tidigare, oroväckande, mycket - Jag som alltid trott att jag var bra på ansikte. Är det nu åldern som spelar in igen.. ännu mer oroväckande    


Det var en förfest med majoriteten AT-läkare och som alla var tillsammans med AT-läkare (till Emelies stora förtret som inbillat sig att alla läkarstuderande är skit snygga). En puckad kille trodde på seriöst jävla allvar att jag var från Stockholm och en annan kille pratade skånska:


Sara: är du också från Skåne?

Kille: Nä, jag är från Stockholm

Sara: Jaha, men du bor i Skåne?

Kille: Nä, jag bor i Stockholm?

Sara: Jaha, dina föräldrar är skåningar?

Kille: Nä, inte det heller... men min flickvän är


Jag trodde att jag skulle dö!!! Hur kan man förändra sin dialekt så mycket att man som stockholmare blir tagen för att vara skåning och de endast på grund av sin flickvän. BIG identitetsproblem, enligt mig.


Väl på Palace blev både jag och Emelie mycket fascinerade av alla svinsnygga killar som verkade figurerade på stället. Men när det nästan var dags att gå hem, hade alla snygga killar för länge sedan försvunnit. Roligt det där - hur olika man ser på saker - med eller utan alkohol i kroppen.


Jag pratar skånska

Idag är det Fredag - jag gillar fredagar. Fredagar måste vara veckans bästa dag! Man har hela helgen framför sig och en hel arbetsvecka bakom sig. Veckorna går fort nowadays. Men jag ska verkligen inte klaga, tänk om det varit tvärtom - som när jag jobbade i Norge på FISKFABRIK - DÅ gick minsann tiden långsamt vill jag lova.. uhh, mår dåligt jag bara tänker på det. Har inte orkat blogga så mycket i veckan, sorry, tror jag kan ha tappat blogglöden lite = min blogg är numera en anorexiablogg PÅ RIKTIGT!


Igår var det Box på schemat och för en gångs skull var både jag och Emelie riktigt seriösa, inga sexanspelningar eller högljuda kommentarer yttrades. Det roligaste var väl när alla låg i en rund ring och högt skulle räkna till tre samtidigt som alla gjorde sit-ups. Vi gick laget runt och när det var min tur så började jag på ngt konstigt sätt att prata (eller typ skrika) Überhög, Überskånska- Eeeettt, TvÅÅÅ, tRRRee... Emelie skrattade högt, såklart. Nästa runda tonade jag ner både min skånska och min ljudstyrka. Konstigt de där hur jag ibland glömmer bort att jag inte pratar som alla andra här. Så från en klarblå himmel slår blixten ibland ner och jag påminns om min dialekt (som faktiskt är mkt finare än alla andras här).


Hmm..
jag har visst lovat att göra sushi idag - dessutom påstått att jag är bäst på det (trots att jag bara gjort det typ twice) jag kan vara världsbäst på att skryta om diverse kunskaper som jag kanske inte alla gånger besitter..hehe. (fast det borde jag ju inte skriva här). Bra är iaf att mitt sushisällskap aldrig gjort sushi och är med andra ord en äkta rookie, det innebär att jag kan styla och låtsas vara kunnig, varför jag nu skulle behöva göra det?!


Idag blir det lunch med Empan och registrering på Linköpings universitet. Snart är dyra SJ-biljetter ett minne blott. Se ya!


curry curry

Det luktar curry i hela min lägenhet, måste vädra.

Dåligt morgonhumör

Jag vaknade på dåligt humör i morse, det var varmt under täcket och jag drömde en konstig dröm om att jag missade ett flyg till Nya Zeeland, men som min chef egentligen skulle ta. (igår drömde jag att jag fick näsblod, vet ngn vad det betyder?) Min morgonpromenad var tvungen att kortas ner eftersom jag var sen upp från sängen. Det var halt så jag höll på att halka hela tiden och kunde inte gå lika fort som jag brukar. Nu har jag grus i skorna och målarfärg på fingrarna som inte går bort. Min "praktikant" är skit störig och ställer konstiga frågor som jag mest muttrar över och undviker att svara på. Hur ska denna dag sluta, tror lite kaffe hade varit på sin plats. 


Färdig (tror jag)

Jag kan vara färdig, men är inte riktigt säker. Tror att jag aldrig kan bli färdig med något, men ändå rätt nöjd - so far! Det bästa är att man kan variera och ha "bitarna" var för sig eller på olika sätt. Okej...första budet, vem?

 

Jag målar

Jag målar, det var länge sedan.. såhär ser det ut just nu. Hoppas på att göra klart, annars är jag expert på att bara göra halvfärdiga grejer, tröttnar på ngt sätt efter ett tag. Hmm.. damp kanske?


Sara goes happy!

Jag gick med nervösa steg mot folktandvårdens skräckinjagande lokaler och hemska atmosfär. Men kom ut därifrån med glädjande besked - inga hål och det såg fint ut, t.o.m. min sprillans nya visdomstand låg som den skulle! So happy, happy, happy =) 


Lyckan försvann dock när det efter jobbet var dags för veckans kurstillfälle med samma okarismatiska lärare som förra gången. Jag genomled två timmar och gick sedan och tränade box tillsammans med E. Ett pass som kan ha varit årets mest tramsiga (Emelie är så omogen) med vattenkrig i trappan och snuskiga anspeglingar.


Nu - tröttis, ingen jävla morgonpromenad imorgon inte.  


Från dagens morgonpromenad

I morse var jag på morgonpromenad klockan 06:00  - okristligt tidigt, jag vet! Faktiskt så tidigt att när jag vaknade var det första jag tänkte "du är dum i huvudet som gör detta". Men det visade sig vara värt all möda och jag fick se en fantastiskt fin soluppgång =)



En fartfylld helg - just the way I like!

En mycket händelsefull helg har just passerat. Nu är det dock söndag, lite ångestsöndag dessutom. Det är inte ofta jag har ångestsöndagar, men idag har jag det av ngn outgrundlig anledning. Jag och Emelie strippade ju inte ens på festen i lördags. Haha.. Tydligen så hade vi lovat att göra det om vi bara fick höra "Lay all your love on me".
 

I fredags satt jag Emelie och Joel hemma hos mig och drack vin och käkade ost. Jag vet egentligen inte hur det gick till men jag lyckades såklart bli bli typ full, But Why?? Tvingade Joela att röka arabiska cigg med mig så att han fick västa nickokicken. heheh.. Jag och Emelie skapade sedan ett konto åt Joel på en dejtingsida.. hehe trots högljuda protester (men tror att han egentligen ville). Så, till alla tjejer - Skynda fynda!!! (ska nog lägga ut bild på Joel här sen..hehe )    

Lördagen började tidigt, klockan 07.00 råkade jag vakna och var ju tvungen att väcka min tillfälliga sambo (Emelie håller just nu på att flytta) som snusade så sött vid min sida. Men Emelie var inte så svårväckt, till skillnad från många andra, så redan en timme senare begav vi oss ut på en frisk morgonpromenad runt strömmen. Hon gnällde dock en hel del över att jag pratat i sömnen. Tydligen lika högljutt och på klingande skånska som vanligt. "Men fy faaan vad pinsamt!" följt av ett mycket högljutt skratt - fan vad tråkigt att man så sällan minns vad man drömmer om och tänkt vad konstigt det hade varit om jag nattetid börjat prata norrländska istället, coolt det hade varit. Oftast brukar jag bara svära i sömnen. Jag har tänkt en hel del på det - jag kanske har dolda aggressioner som jag inte får utlopp för under dagen så under natten kommer allt. Jag borde gå till en drömtydare el ngt.


Sedan bakade vi (jag) scones som avnjöts med färskpressad juice och kaffe. Därefter brände vi iväg till IKEA i Emelies mammas bil för att köpa inredningsgrejer till min walk in closet. Det blev även en rullgardin, så nu kanske man skulle kunna få lite privatliv också (mina grannar kan se rakt ner i min lägenhet - PÅ sängen). Det bästa med bilturen som tar ca 40 minuter, var att Emelie hade tagit med sina bärbara högtalar och sin Ipod eftersom bilstereon var kass.. haha, det blev en äkta roadtrip i strålande skolsken. Så roligt att vi började planera bilsemester till sommaren.


På kvällen var det kollektiv/födelsedagsfest Linköping - och jag hade grundat med en semla till middag, mkt moget Sara - skulle inte kunna tro att jag är 27 år. Tydligen var kollektivet "känt" för sin bål - fulvin blandat med läsk och karamellfärg - skulle tydligen vara 50 liter också - men det kan man ju inte tro på. Inte speciellt god var den heller och då är inte jag den som spottar i glaset. En kille kläckte den lite fräsiga kommentaren till både mig och Emelie (dock inte samtidigt) - "kan dina bröst sluta stirra på mig". Haha, tyvärr minns jag inte vad jag svarade. Samma kille hade dessutom frågat Emelie hur hennes bröstvårtor såg ut, varav oskyldiga Emelie hade förklarat hur de såg ut för honom. Han tyckte att det var ett bra svar för i vanliga fall brukar tjejerna bara fnysa åt honom - haha..men inte söta Em...


IMORGON SKA JAG TILL TANDLÄKAREN!!! Godnatt


RSS 2.0