Jag har ätit LEVERpastej!!!

Va fan, jag är på jobbet, har redan - klockan är 10.26 ätit tårta OCH smörgåstårta! (tur jag tränade imorse) Det var dessutom LEVERPASTEJ i smörgåstårtan, detta insåg jag inte förrän sista tuggan!! PANIK och jätte mkt ångest.. Plötsligt smakade, den innan jätte goda smörgåstårtan, inte så bra längre. Alltså.. jag äter ju inte leverpastej och har inte gjort det sedan jag var barn och i ca 10 år bara åt leverpastej på mackan. Jag föråt mig helt enkelt och kan idag (i vanliga fall) inte ens känna lukten av leverpastej. Jag börjar bli orolig för mig själv. Vad händer härnäst - ska jag börja äta blodkorv också? Vilket jag som barn älskade och dessutom åt RÅ... ??   


Utanför mitt fönster just nu



...och jag kan höra ALLT de säger!

Helgens rosa skiva och lite till

PÅ begäran lägger jag upp lite bilder från helgens skiva. Carro och Soffan hade tydligen gått och blivit äldre och ville fira detta (den aktningsvärda åldern - tjugoåtta) med att anordna en fest i rosa tema (?) (undrar fortfarande lite varför) Det blev såklart en lyckad skiva, som alltid när vi träffas, många skratt, god mat och en jävla massa kackel!




MKT folk i liten lägenhet





Vissa var bättre utklädda än andra - Ola och Mange fick mycket beröm för sina skjortor. "Haha.. deras skjortor MÅSTE ju vara köpta från 40 kronors stället på H&M"




Födelsedagstöserna och Malle i mitten



Ooojdåååå!?



IP berättar antagligen något väldigt intressant



INTE ok Marie =) du är gravid!! (undra om jag får skriva det här?)



Vemfan drack dansk Fadøl??






Malin var väldigt nöjd med denna bilden under kvällen, Lina kanske inte lika mkt?



Sedan bar det iväg till Hipp (var annars) där vi träffade på ett gäng grabbar som hade svensexa. Killen som skulle gifta sig var utklädd till kossa, detta uppmärksammades givetvis!




IP var visst sugen på lite mjölk (?) Hrm





Någon var extra mogen



      

Sedan träffade vi på PiddeÅl (ett egentligen icke rumsrent smeknamn) som drog igång speed dejtning för mig och IP (önskemål från IP såklart). Fyra killar avverkades samtidigt som PiddeÅl klockade: "TRE minuter kvar tjejer" och pekade på sitt armbandsur.


En var polis, eller som jag uttryckte det "Cop" (rätt mkt coolare då), en annan hade värsta mustaschen, bjöd oss senare på efterfest, men som vi snällt tackade nej till. OCH tur var väl det, för när vi kom hem (till IP) fick vi beskåda hennes granne mittemot göra oanständiga saker med sig själv, sprittsprångande naken . IP ringde såklart direkt ner till Carro (som bor under) för att berätta. En exalterad Caroline utbrister, JAG SKA FILMA och lägger på luren. Det blev dock ingen film, han såg oss och drog ner rullgardinen. Jag får fortfarande upp hemska bilder i mitt huvud, inte ok och inte speciellt trevligt.


Vaknade dagen efter ensam i Ilonas lägenhet. Det visade sig att IP letat frukostbullar i EN timme, men ändå bara hittat gårdagens. Jaja.. får man finbesök så får man =) därefter bar det iväg till Svalöv för namngivningsfest för Ante och Ninas Frans. Det blev smörgåstrårta, bubbel,dikt och lite musik. En trevlig tillställning.





Smörgåstårta


Musik från Ninas far

    

Bubbel





Köffe och prinsesstårta såklart!




Vi hade roligt också



eller inte alla... hehe (Ola, om du läser detta.. snart kommer det - DITT inlägg!!!)

SLUT


INDIEN DÅRÅ



Okej, jag tror att ni fattar..

Tisdagens verklighetsutflykt på Trappan

Idag är det RIKTIG sommar! Verkligen tur att jag satte på mig jeans imorse, verkligen ett smart drag. Jag och Em käkade lunch, solade och spanade på studenterna. Emelie berättade att hon vill gifta sig på Taj Mahal, jag kontrade med Rhododendrondalen (på skoj givetvis - eftersom jag ju inte ska gifta mig överhuvudtaget).

APROPÅ Taj Mahal, så har jag och Ilona bokat resa TILL INDIEN idag!!! FYRA veckor i februari nästa år.. sååå sweet. =)=)=)=)=) (fjortisvarning, I know)



Dagens verklighetsutflykt

Rhododendrondalen i Norrköping. Där gick jag imorse. Trodde för ett ögonblick  (ca EN nanosekund) att jag skulle gifta mig, typ.. så fint var det! =)


"men vi gillar ju att bada Sara"

Det är pinsamt men jag gör det ändå, tvungen att visa er. DAM DAM DaaaaDAAAMM...

PLASTPOOLEN!!


Dagens fikapaus

Tanterna på jobbet har precis avhandlat en halvtimmes diskussion om TÅNAGLAR
Jag döör kanske snart

Skånebloggen fortsätter...

Mamma har skaffat facebook.
...eller som pappa säger: Fazzbook

Många barn blir det!

I natt vaknade jag av att någon LÅG i min säng OCH snarkade. Som en riktig man!! Jag blev rädd, trodde för ett ögonblick att pappa eller någon av brorsorna gått och lagt sig i fel säng (visserligen i fotändan, men ändå). Insåg efter ett tag att det var familjens HUND som tagit sig frihetan att våldgästa min säng. Sparkade på honom lite, men snarkningarna fortsatte. Jag är ingen större fantast av att ha hund i sängen, speciellt inte när den snarkar som en MÄNNISKA!!! OOh.. det var obehagligt...


Innan frukost råkade jag säga något om pappas påbörjade ölmage, frågade om han gått upp i vikt. Pappa kontrade med att ställa samma fråga tillbaka och la även till: "eller det är kanske något annat på gång?" DÅ bestämde jag mig för att ta en joggingrunda och de direkt. Har blivit en hel del gliringar av den sorten på sistone. Tror mamma är rädd för att hon inte ska få några barnbarn, har typ tjatat sedan jag var 20. Hon skickade ett sms häromdagen. "Du kommer väl på Tobbes student? Ta gärna med dig någon". Jag svarade inte.


Sedan satte jag mig i bilen för att köra till Ystad & besöka Erika. Det blev kaffe och kanelbulle i strålande solsken, shopping i mataffären och kalkonkorv till lunch. Theo var helt bedårande, snällare kotte får man leta efter. Han satt mycket hos mig, fick t.o.m. mata det lilla knytet. Såå sweet och så mysigt att äntligen få träffa de båda! =)





Spana in frisyren..




Nu regn & åska, jag sitter i uterummet - mysfaktorn är hög. Imorgon blir det utflykt till Malmö för att handla present till två stycken födelsedagstöser, picknick i park och sedan vin hemma hos Majsan. Sweet!


Detta har hänt

OK, jag befinner mig just nu i det förlovade landet. Ägnar min tid åt rofylld avkoppling i idyllisk natur (se föregående inlägg), matupplevelser utöver det vanliga (mammas mat går inte av för hackor), storslagna kulturlandskap (vikingagraven runt hörnet) och närhet till storstadspuls (Lund som ligger 1 mil härifrån). Jag är rätt så nöjd med detta och imorgon bär det iväg till Ystad för att hälsa på Erran, nyförvärvet Theo och Uffe såklart. Det var alldeles för länge sedan och ska bli sjukt nice!  


Detta har hänt so far:


Mamma berättade att när hon och pappa träffades (på populärt dansställe för ca 30 år sedan) så var det minsann TVÅ karlar som slogs om henne (varav pappa var en av dem). Pappa lägger in kommentaren: "Jaja, men han var ju efterbliven den" . Mamma svarar lite förvånat: "Jaha, det visste jag inte". Haha, jag dog nästan.


Min yngsta bror berättar att Johan, min andre bror, köpt en mini motorcross. Jag frågar vad som är så speciellt med en mini motorcross. Tobbe funderar ett tag och säger: "Ja, det är en motorcross, fast mindre". Att jag inte tänkte på det.


Vi har grillat, druckit vin och tittat på POOLEN, eller rättare sagt bassängen som mina föräldrar tvunget måste ha en. Jag var överlycklig när de tog bort den gamla eftersom den var skit ful och tog upp typ halva trädgården. Men den är alltså nu ersatt med en NY. Jag frågar mamma varför, but why, ohh but why?? och hon svarar kort och enkelt. "men vi gillar ju att bada Sara". Tur jag inte bor här så jag slipper se den. Sedan är det ju inte speciellt långt till havet, de bor ju trots allt i Skåne!!

Mammas och pappas nya favoritdryck är tydligen GammelDansk. Vilken de var över i Tyskland och köpte TRETTON flaskor av (plus lite annat dårå). Herregud, är mina föräldrar alkoholister? Behöver jag vara orolig? Mamma lägger dessutom till kommentaren: "I love it".


Kanske inte borde skriva sådana här saker på bloggen, ni kan ju tro att min familj är.. hrm.. konstig, ...eller!?


I´M IN SKÅNE DOING WILD STUFF

Eller ok ..inte så koola grejer kanske. Idag promenad med Mr Abbe. En hel del raps här ute po lannet






Jag stödjer mustaschkampen


Pappa jag vill ha en italienare!

Jag slutar om 10 minuter, sitter & dricker kaffe, men är egentligen extremt osugen på jobbets surkaffe, detta trots att jag är en riktig kaffekärring (sjukt bra uttryck). Jag känner för att ta kaffedrickandet till helt nya dimensioner. Nästa steg mot den totala kaffeunderkastelsen skulle kunna vara närheten av en potent espressomaskin. Tänk så ljuvt mitt liv skulle bli och tänk vad alla skulle bli avundsjuka på min espressomaskin. OM jag sedan hade haft maskinen hemma i min lägenhet så hade jag antagligen haft besök nästan varje dag och det hade ju varit himla trevligt. Å andra sidan kanske jag hade fått väldigt gula tänder och det är ju INTE snyggt. Hmm. Tål att tänkas på. Kanske får det bli en traditionell dansk Bodum istället. Jag är ju trots allt mycket mer dansk än vad jag är italiensk (tyvärr).   


En tisdagsbild

Idag gick jag förbi Linköpings domkyrka, den är rätt så mäktig den där kyrkan. Var tvungen att ta ett kort med min mobil, som den kulturturism entreprenör (?) jag ändå är.


Spänningen är olidlig...

Idag har jag varit i Linköping för att hämta min nya båge, den är sååå fin. Efter lite justeringar av både sadel och styre bar det iväg hem till Norrköping, 4,5 mil låg framför mig. Jag insåg rätt så snabbt att sadeln skulle kunna sänkas lite till och smärtor på väl valda ställen uppstod därför rätt så snabbt. Nu är jag osäker på om jag överhuvudtaget ska kunna... kissa igen. Förutom detta gick det oerhört bra, det var nästan för lätt och snabbt gick det också, typ 4 km på 5 minuter... hehe om man överdriver lite. Jag tror jag hittat mig en bästa vän! SE så fin den är där den står i min hall. Jag tittar på den JUST NU! =)





Och så till namntävlingen

Spejsaren
- (Malle) ett bra bidrag men jag känner att namnet inte riktigt ligger rätt i munnen


Kent -Jesus (Lina) Jag har svårt att överta ett så celebert namn som Kent-Jesus. Han är ett fint minne och ska så förbli.


Tipp topp (Lina) är ett bra bidrag men som jag förknippar allt för mycket med glassen


Blixten (IP) Ett snabbt namn som skulle kunna ha potential eftersom jag cyklar så fort (4 km på 5 minuter) men lite för kommersiellt för mig och allt för vanligt.


Dekadensen (Fredrik) jag är osäker på om ett sådant namn passar en så här fräsig hoj? 


Gudrun (Fredrik) ett bra namn. Gud Run.. Mhh det låter ju nästan som om det skulle gå väldigt snabbt. Ett annars kanske lite för tantigt namn. Något som egentligen skulle passa en sådan som mig men i andra sammanhang.


Bella (Oskar) med motivationen. "Så kan jag skrika ciao Bella när jag cyklar förbi dig" ( KUL att Oskar annars inte skulle kunna skrika Bella - som ju betyder snygging! men just det, jag är ju trots allt bara en 2,5:a) Ett annars fint namn som ligger bra i munnen men kanske lite för brudigt för mig, det är ju trots allt en herrcykel PLUS att jag faktiskt är rätt så tuff. Oskar motiverar vidare att italienarna är typ ett av de mest cykelälskande läderna i Europa. Jag  vet inte hurvida detta är sant eller inte.  


RM - Ronny Moped (Jag) Ett kärt gammalt namn på en av mina första bågar, (en orange minicykel). Mitt nya åk skulle kunna vara en värdig arvtagare till detta ökända namn. Man fattar ju direkt att det är ett åk som går fort (moped).

Eftersom jag har lite svårt för att bestämma namn så skjuts namntävlingen upp några dagar, det är därför tillåtet att komma med fler bidrag. Nu ska jag och Emelie har erotisktjejkväll, med såpbubblor, hotpants och massage.


ROCK N ROLL IS DEAD?

Ilona köpte en skiiiit cool T-shirt på stan i Halmstad. En riktig rocken roll T-shirt, hon var hel nöjd och kände antagligen sig lite tuffare än vanligt! Vi kom hem och Ilona skulle ha modevisning för oss andra och läste då för första gången vad det faktiskt stod på tröjan - den as-fräsiga. Hahaha





Djup besvikelse uppstod och Ilona försökte på olika sätt få oss att tänka om. Hon påstod bland annat att de kanske menade att rock ´n roll is dead = DÖD som i dödskallar och sånt - Alltså inte alls att musikstilen var död.. hahaha jaja. Så var det med den tuffa T-shirten


Halmstad

Helgen i Halmstad har varit fantastisk. Bara att få vistas i familjen Lanjes hus kan få vem som helst att få ro i själen och återfinna förlorad energi. Jag får alltid så mycket inspiration och skaparlust efter att ha varit där. Nu vill jag bara införskaffa stora, stora dukar och måla massa, massa, massa. Förutom att få vistas i detta ljusa hus fullproppat med mormor Signes alla tavlor, har jag även fått äran att umgås med Ilona, Malle och Nina. Ninas föräldrar och nina och Antes Frans. Första gången jag fick träffa lille Frasse, han var både fin, glad och kräkig. Vi klickade såklart direkt! Han vet inte om det än, men han kommer att känna mig resten av sitt liv, eller i alla fall mitt! Det är fint (OBS. jag är inte sugen på att skaffa unge, även om det kanske låter så) 















Såhär ska en riktig prickigkorv macka ätas/ By IP



Söta Frans

Gissa gumpen

Alltså när jag och IP smygfotade denna bild så var det sjuuuukt roligt och vi skrattade hur länge som helst. Nu när jag sitter här dagen efter, i min ensamhet, undrar jag vad det egentligen var som var så himla roligt. Varför är det så roligt med rumpfoto? eller är det inte det? Har jag bara väldigt dålig humor?  




Hahaha.. Nä, det är fan roligt.
Eller som ägaren till rumpan sa. "Det ser ju ut som en porrfilm"

Alla virus är onda virus

Igår skickade förresten en kär vän ett virus till mig på msn, jag tittade såklart inte så noga och öppnade... hmmm.. Det skulle jag nog inte gjort. Nu har min dator blivit ännu sämre och lever då och då sitt eget liv.


Typiskt dåligt.
Finns det någon där ute som kan ta bort virus kanske?


PÅ ÄLGSAFARI

Idag har jag varit på banken och fått rådgivning, fonderna går bra nu och min bankman som för övrig nog tror att jag är världens mest oansvariga medborgare som varken har hemförsäkring, någon speciell buffert eller överhuvudtaget någon koll på mina pengar, tvingade mig att börja spara mer pengar varje månad (lagom lång mening). Antar att det är det enda rätta, borde verkligen börja lägga mina pengar på något vettigare än kläder, smink och sprit (och loppis prylar såklart).


Lunch med Soffan och lite shopping på stan, sedan bar det iväg ut i joggingspåret där jag stötte på TVÅ älgar på riktigt nära avstånd. Det var faktiskt riktigt coolt (jag är ju trots allt skånska) exotiska älgar är det inte varje dag man ser.  


Imorgon är det PERSONALFEST och alla vet vi ju hur det brukar sluta. Borde ta det lite lugnare än förra gången iaf, då jag typ raggade på gubbarna i 50-års åldern (ok, jag överdrev lite) och var sista man på stället trots att jag började jobba klockan åtta dagen efter.. hm  -vill verkligen inte uppleva ännu en bakisdag på jobbet. Funderar faktisk på att ta ledigt hela dagen eftersom jag ändå åker till Halmstad vid lunch, tror att det kan vara ett rätt så förnuftigt beslut.


- Dagen djupa fråga. Sophia: "Sara har det blivit en drog att du måste skriva på din blogg?"

- Dagens mest osmickrande kommentar. Sara: "Alltså det har hänt något med min mage, jag får inte in den".
 


Nybliven cykelägare

Nu har jag äntligen hittat den - en schysst båge till Vätternrundan!  Se så fin den är! Jag är alldeles lyrisk. Nu ska jag bara hämta och cykla hem den också (Linköping).


Sedan så är det ju så att alla cyklar ska ha ett namn.

Jag dra därför igång en namntävling, här och nu. Bäst namnförslag vinner och fina priser utlovas!


Pris alt 1. Provtur av cykeln   

Pris alt 2. Hemlig utflykt tillsammans med ägaren (medhavd egen cykel)

Pris alt 3. Tre valfria hankningstillfällen ("hanka") att utnyttja inom ett års tid

Pris alt 4. Idolbild på mig iförd cykelhjälm, att sätta upp på kylskåpet. Bilden kommer även att publiceras här på bloggen  (detta alternativ är mest till för de som inte bor i min närmsta omgivning)





Jag ser fram emot ditt deltagande!

TuttLisa is back in town

Jag är något berusad, har varit på Munken hela kvällen och haft avslutning med keramikgruppen,det var suuper niiice men också lite sad då det var sista gången. Kan hända att det blir ytterligare en kurs till hösten. Sedan är söta Sophia här, det är trevligt, trots att hon går runt och fiser hela tiden. Vi har provar sexiga underkläder (och har kuddkrig.. Neeeh..) Fantastiskt underbart att ha henne här, det var alldeles för länge sedan vi träffades. Nu ska vi sofva..  

TJOCKHOLMEN Vs MEXIKO


Jag har inte bloggat på FEM dagar, tror aldrig att detta hänt tidigare i min bloggkarriär men VILKEN innehållsrik helg sedan, jag blir nästan matt (på ett positivt sätt alltså). Det hela började med en fredag bestående av en oerhört fängslande föreläsning av ingen mindre än mig själv (hm) för länets alla turistbyråer och dess sommarpersonal. Lite lagom stressad och trött bar det direkt efter jobbet iväg till Tjockholmen (vet.. passande namn) tillsammans med hela Kanonerzligan. En natt på en "öde ö" MED Kanonerz - hur skulle detta sluta?






Antagligen hur som helst. Vilket det inte riktigt gjorde. Ingen blev biten av giftig orm, drunknade eller halkade på klipporna (förutom Emelie då som fick tandborsten full med jord när hon faktiskt halkade) men årets första dopp togs (faktiskt två gånger) iförd endast underkläder som dessutom bestod av spetstrosor OCH bh dagen till ära - jag kände mig inte alls obekväm..hrm. Tackar en viss person som dagen innan försäkrat mig om att något bad & bastu lär det ju knappast bli eftersom man ändå inte vill bada i havet och det inte finns några duschar på stället. Jaja.. 



Vi grillade och chillade, njöt av utsikten och drack öl. Marcus lärde oss amatörer en mycket lärorik fras som några kids på hans gym - AKTIV i Finspång, lärt honom och som tydligen skulle funka felfritt på fruntimmer - "Impa, pimpa, pumpa, dumpa". Som vi skrattade... haha



Observera mjölken - fantastisk!




Dagen därpå blev det romantisk frukost på paviljongen och vi fick även en skymt av solen som då och då tittade fram, bättre frukostutsikt får man leta länge efter. Därefter var vi bjudna på lunch ute på det sagolika Vikbolandet, hos Marcus föräldrar. Det blev middag med egenproducerad mjölk (inte köpt), efterrätt och kaffe. Mycket nöjda gick färden vidare mot varmare breddgrader. Mexiko kom att bli vår slutdestination - vi hade en minst sagt het natt framför oss och kontrasterna till gårdagen skulle bli många.



På väg hem från ön, blåste det lite och det här med cykeln är en helt annan historia. .
en sjuk histora.

Alltså... alla kommentarer är överflödiga

Det var alltså dags för herrarna att inkassera första pris i quiztävlingen. Detta gjordes med hjälp av en tequila (som delades på fyra), Margaritas, chili och vitlök i massor, tortillas, Coronas, dubbla uppsättningar mustascher och en hel del lösa skott. Måste jag tillägga att kvällen blev otroligt lyckad!

Emelie dagen efter: Alltså det var ju som att vi VA i Mexiko!"

Såklart blev det också en hel del dans, både i min lägenhet och på Palace dit vi knappt höll att komma till eftersom det plötsligt var sååå kul att lyssna på annan musik än spansk/mexikansk. Väl på Palatset var det en hel del personer som fick sätta livet till, efter att någon lyckats smuggla in en pistol. Konstigt att det inte blivit fler rubriker i tidningarna dagen efter!?

 
 
Vissa passar i hatt, andra i mustasch


Dramatik utspelar sig - hunden har blivit skjuten!









                              
Hahaha
                             

Dagen efter vaknade jag upp till ljudet av en Påve som tickade i mitt öra. Låg och väntade på att han skulle säga något till mig - men inget hände. Jag gick istället upp och beskådade gårdagens fest som fortfarande verka vara i full gång i köket. Det var en sådär kul syn...hmm


Eftersom jag numera inte har någon TV att spilla min värdefulla tid framför så fick söndagen bestå av en hel del städning. Norrköpings ungdomscirkus hade senare äran att ta emot mitt och Henriks besök. En cirkus med både varierad kvalité och artister. Jag förstod plötsligt varför jag inte varit på cirkus sedan mellanstadiet, inte ens kaniner fick vi se. 

Påven tystades senare på kvällen och jag somnade sött och trött.
Precis som jag ska göra nu!
 
Sweet dreams folks!          


 


Det bästa av två världar!

Jag undrar om det är möjligt att vara mer stökig än vad jag är just nu. Det ligger prylar över precis hela golvet. Saker, kläder och skor. Och vet ni - jag trivs! På något underligt sätt är det lite hemmamysigt att vara omringad med prylar. Lika mysigt som det är att ha jättestädat också (vilket faktiskt är vanligare). Men omväxling förnöjer, eller hur!? Det är ju inte svårt att fatta att här bor en i allra högsta grad levande person!   
 

Fick by the way en fin komplimang häromdagen, eller fin och fin, den var fin för att komma från Em.


"Sara du är den perfekta kombinationen av tant och omogen".


Alltså - Det bästa av två världar! Jag gillar det... precis som med mitt hem!


JAG JOBBAR ÖVER

Jobbar över andra dagen på rad eftersom jag numera slutar fyra (sommartid). Det är svårt att gå hem nu eftersom jag är som mest effektiv på eftermiddagarna - har massor kvar att göra (därför jag bloggar, hmm?) Idag ska jag på Keramikkurs - nästsista gången. Det smärtar mitt hjärta att det snart är slut. Idag ska jag glasera alla mina finfina grejer och eventuellt måla lite konstnärliga grejer på dem, får se hur det blir.


Igår gjorde jag penntricket - det var lugnt. Hade visserligen inte trott ngt annat heller, mest Emelie som stirrat över detta - kanske om 20 år =)


PRISUTDELNING

Ärade Kanonerz,

Välkomna på en livlig kväll i svininfluensans tecken. Vänligen bär sombreros och var hungriga. Dyk upp på Manesa, vid 19.00, fråga bartendern om han möjligtvis har något till er, och sedan...?

Adios Amigos
Skönheterna


Helgens bästa kommentar

Jag: "titta där är en älg" och pekar ut genom tågfönstret på ÅKERN och älgen (som faktiskt var en älg på riktigt)

Emelie: "Vaa..?? Näää.. DET är ju en BIL Sara"


Hahaha


Se fortsättningen...

Här


RSS 2.0