Liveblogg from Västervik

Emelie berättade ju då att hon hittade ploppen, den hade legat i hennes handväska hela tiden. Vi är dock inte sådana mesiga brottslingar att vi får dåligt samvete. Nu är vi i Västervik, det blåser, vi är lite bittra över detta, men MYCKET glada. Seglarkillarna lyser dock med sin närvaro - tydligen är alla killar över 20 och under 30 gifta och har barn.

EXKLUSIVA BILDER, live från Västervik.



Såhär såg Thereses kylskåp ut - kostcirkeln består visst av ketchup, sylt, smör och alkohol, DUBBLA uppsättningar ifall något skulle ta slut, Gud förbjude!



Vi åt mat på Västerviks klassigaste ställe (ketchupen kan ni ju av bild 1 ana vem som använde)



Sara lånade läppstift och blev pussig. Samt bandmedlem i Blues Brothers.



We went shopping. Glamstyle.



Hehehe. Lite mer shopping. Glamstyle number 2 och kool benpose.



Sara blev lite sugen på glass.



En snygg och en ful. Ni kan ju själva bedöma vem som är vad.



Just nu vilar vi inför kvällens hardcore festande (på madrass, uppumpad och skön med hjälp av stöldgods)



Anna tar en pensionärsnap. Snygga ögonbryn har hon också, har vi kommit fram till.

Just nu lyssnar vi på Håkan Hellströms Klubbland, äter godis och gör upp planer inför kvällens grillning (trots eldförbud pga torr mark, hmmm), samt Harrys utgång! Yesh, i Västervik är Harrys hetast. Eller så går man på drogfritt gymnasiedisco med Veronica Maggio / 18års-ställe som JUST IKVÄLL har ett gäng silikonbröstade brudar på besök, woho!

Trevlig Valborg folks!

Zaaaaraaah i samspråk med Emiyo

Snatteri på stan

Idag jobbar jag 1/3 av dagen - inte ens det =) Tar bussen till sommarparadiset Västervik om en timme. Kommer antagligen, enligt Emelie, att figurera en HEL DEL snygga seglarkillar i Västervik, vilka vi såklart kommer att ragga på och försöka få oss en seglats med(?). Jag har dock inte allt för höga förhoppningar över detta, även om en tur på sjön inte hade varit helt fel.


Inför denna tripp kom jag och Emelie på att vi behöver en luftmadrass. Som tur är har hon en dubbel (såklart) men som saknar plopp (ja, eller vad man nu kallar det). Det fick jag erfara när jag hade besök av mina kära Skånetjejer och det slutade med att MalleMelon fick ligga i min hårda tvåmanssoffa som jag tror egentligen är gjord för EN person.     


Vi drog ut på stan på jakt efter en "plopp". Det visade sig att det inte gick att köpa bara en plopp utan då hade vi varit tvungna att köpa en helt ny madrass. Ingen av oss var speciellt sugna på detta. Det fanns alltså bara en sak att göra (OBS detta var INTE min idé).


Emelie: Vi måste sno en "plopp"

Sara: Ja, det måste vi göra

Emelie: Du får göra det

Sara: Nä, det är din madrass


Det slutade med att vi stod på XX (populär sportbutik) ca 15 minuter och försökte få upp en kartong med en madrass i som vi trodde skulle ha samma "plopp" som vi behövde. Vi hade tur. I kartongen fanns vad vi sökte och snabbt smugglades den lilla ploppen ner i fickan. Emelie började oroa sig för övervakningskameror och jag undersökte taket, det verkade vara lugnt. Snabbt smög vi ut, lyckliga för att inte ha blivit påkomna och lyckliga över den nya "ploppen" som brände i fickan.


Det bör tilläggas att detta är inget vi gör till vardags och kommer förhoppningsvis aldrig att hända igen. Vår kriminella karriär börjar och slutar här.  


Emelie: Stakars den lilla familjen som är och campar i skogen och inser att det saknas en "plopp"

Sara: Åhhh.. fy vad hemskt. Kan ju hoppas det är ett nyförälskat par!

Emelie: Hehehe

Sara: Hehehe


Jag satte på Maria Rita

Idag var en bra morgon. Maria Rita snurrade i min CD-spelare från 1994, TYP (kan det vara dags att skaffa nytt högtalarsystem etc?) En skiva jag köpte i Brasilien när jag var där för snart fem år sedan. Hon är grymt bra och alldeles perfekt morgonmusik. Jag gjorde havregrynsgröt med kanel, äpple och banan, DISKADE (något jag annars är väldigt dålig på att göra) och kom till jobbet tidigare än vad jag egentligen behöver. Det kan ju kompensera alla andra dagar jag kommer senare, Hrm.    


Bossa när den är som bäst: Maria Rita -  Agora Só Falta Voce



Tiden läker fan inte alls alla sår

I förra veckan träffade jag Mr Ex. Det var både trevligt och lite jobbigt. Eller egentligen var det inte så jobbigt, inte själva mötet. Det jobbiga kom efteråt, efter vi sagt adjö, au revoir. Vi har sedan dess pratat lite mer än vanligt och jag har tänkt en hel del, mer än vanligt. Jag har känt mig lite ensam och ynklig, tänkt på mitt liv med honom, vännerna vi hade och sakerna vi gjorde. Fina minnen varvat med inte lika fina minnen. Det är lite sorgligt det där. Ibland känns det som ett helt liv är borta, eller iaf de tre åren vi var tillsammans. De är långt borta, så långt borta att jag ibland undrar om de överhuvudtaget existerat. Mitt liv var så annorlunda då - fucking sambo och sådär tråkigt nöjd som bara par kan vara! Nu är jag allt annat än tråkigt nöjd och har istället utvecklat en förstaklassens svenssonfobi - allt som ingår i kategorin "Svensson" vill jag helst bränna på bål. Jag ångrar absolut inte vårt förhållande, missförstå mig inte, men jag föredrar definitivt mitt liv så som det är nu. Jag trivs jätte bra med mig, med det jag gör och de människorna jag träffar ..och jag kommer säkert snart över den där svenssonfobin också, ni behöver inte vara oroliga. Eeh..eller vill jag göra det egentligen?  


Men såklart saknar jag honom lite ibland - som människa inte som partner och återigen frågar jag mig själv, kan man verkligen inte vara kompis med ett ex? Om man silar bort sex och relationskärlek så kvarstår vänskapen och tilliten. Kan man då inte bygga upp en vänskap ur dessa två element? Det krävs att man vågar lita på en människa för att man ska bli ihop. Att göra slut behöver inte bli dödsdomen för två människor, istället kan man kanske se det som en återfödelse i en mer välfungerande form. Det låter ju jävligt logiskt men inte lika lätt i praktiken, tydligen. I alla fall inte för mig, för oss.


Det är väl bara att vänta ut tiden - eller? Ibland undrar jag dock om tiden läker alla sår. Just nu käns det som att tiden inte alls läker alla sår, vem fan har kommit på det egentligen? - förr eller senare måste man ta tag i sina issues, bearbeta, förlåta och glömma. Inte för att detta är ett speciellt stort problem för mig, på något sätt egentligen. Så upplever jag i alla fall inte det. För vad det hela egentligen handlar om är ju att jag saknar en vän och att sakna en vän är verkligen inte speciellt konstigt. Ibland blir jag påmind om det bara och grämer mig lite över att en fantastisk människa faktiskt trillat bort från mitt liv - idag är en sådan dag - så enkelt är det.   


För övrigt har jag svin ont i mina benhinnor efter söndagens joggingtur samt mucho träningsverk efter spinningen igår. Igår gjorde jag även middag = matlåda till idag - kryss i taket! Idag har jag varit på keramikkurs och tillverkat två koppar och en stor skål - extremt givande och roligt! Jag letar fortfarande efter en racercykel och behöver städa min lägenhet. Snart är det helg igen, kort vecka. Me like =)

Godnatt vänner


FREDAG

Idag är det FREDAG och fint väder. Trädgår´n har premiär och JAG kommer att vara där sittandes i solen, sipprandes på förstaklassigt rosévin! De kommer bli niiice, suuper niice faktiskt. Ska bli 20 grader på lördag det är också super nice.


Bjuder på ett foto från Bomulls Fabriken, för två helger sedan. Det var tydligen lite kallare då med anledning av att vi bär filtar.Jaa.. förutom machoOscar dÅ, som såklart inte har någon filt.

Vi ser lite torra ut, undra om vi ens hade kul? Jävligt dåligt foto också, de kunde ju iaf retuschera så att vi ser lite snygga ut, trodde det var därför man blev fotad. Förstår inte varför de tagit med fotot på hemsidan OCH i tidningen, herregud.
 


Michelle, Oscar, jag och Emelie

På gymmet imorse

Tant nr1: Åh, jag fick inte med mig några nya trosor idag


Tant nr2: Du, ve å fasa, jag trodde inte heller jag fått med mig några


Tant nr1: Men det är väl inte hela världen


Tant nr2: Nä, bara lite kladdigare


Yack.. Fyyyyy fan vad äckligt sagt. Detta skrek hon dessutom ut i omkädningsrummet eftersom tant nr1 var påväg mot toaletten. Herregud.


Betyg 8 av 10

Nu har jag varit på Marcus födelsedagsfika och spettkakan blivit uppskuren (gick bra utan speciell "spettkakssåg") förtärd och bedömd. Merparten av kalasets fikagäster var positiva och den fick t.o.m. betyg 8 av 10 av EN person. Tror dock inte att någon tog spettkaka två gånger. Kan ju undra vad det berodde på? Den smakade precis som en spettkaka ska smaka, torr, söt och lite äggsmak, typ. Det bjöds även på andra delikatesser men spettkakan väckte helt klart mest uppståndelse, där den stod i all sin prakt direkt importerad från ESLÖV. Det var faktiskt lite festligt att hämta ut den på POSTEN, har sällan hämtat ut/beställt en så egendomlig sak - ett helt under att den klarat transporten så bra! Dagens ros går då alltså till posten och till Marcus då förstås - för en trevlig fika!  


Jag har nog aldrig varit mer stolt över att vara Skåning. Eeh




Spettkaka on the road. (Ja... jag kör i fel färdriktning)

Inte i mitt kök just nu

Också en syn för ögat, verkligen. Tyvärr inte ståendes i mitt kök. Ser nämligen ut som att hon skulle kunna ha en hel del skills för matlagning den här tjejen.

Sweet Emelie


I mitt kök just nu

En syn för ögat.. helt klart!



Danny, Åh Danny...

Ännu en arbetsdag är över. Idag har jag lärt mig massa nya saker om sökordsoptimering - och annonsering, samt insett att min gjorda budget för utveckling av webben antagligen kommer att spricka BIG TIME. Vågade inte berätta för chefen. Tror jag behöver en säljare som kan sälja lite annonsplatser på vår sida. Skicka din ansökan till mig, typ.


Idag var jag på Netto. Helt klart en av mina favoritaffärer, massa billiga grejer. Jag köpte bland annat ärtsoppa, 7 kr. Tror inte jag har ätit (köpt)ärtsoppa sedan jag gick i gymnasiet. Den var helt ok, faktiskt.


Nu är det Greys Anatomy på TV, avsnittet där Danny dör.. jag bölar, kan inte skriva mer =(




Bilder från tisdagens keramikkurs


Sport + kaffe = spettkaka?

Okej det är lunch (iaf när jag började skriva detta) jag har ätit sushi och är sjukt nöjd trots att det känns som de är höst i luften och jag blivit tvungen att dra på mig både vinterjacka OCH vantar. Men det är iaf inte lika kallt som det var igårkväll när jag och Henrik kollade IFK-GIF på "halvnya" Parken. Det var SEVINEkallt trots att vi fått förstklassiga sittunderlag att sitta på. Henrik hade t.o.m. övervägt långkalsonger och det hade faktiskt inte varit en så dum idé, trots att jag skrattade hjärtligt när han berättade. Henrik hade tagit med sig kaffe i termos OCH ballerinakex, jag var MYCKET imponerad! =)

Imponerad var jag även av IFK:s spel till en början - det matchade nästan den nästan färdiga arenan, men ju längre in vi kom i matchen ju sämre gick det också för IFK. Matchen slutade till sist med 2-2. Tror att pappa blivit mycket stolt över sin dotter om han vetat att jag var och såg Sundsvall spela, kanske inte lika glad över att jag håller på IFK (hur jag nu egentligen kan göra det eftersom de suger). Jaja. Jag var även imponerad av IFK:s hejaklack som stod bara några meter bort och förde ett jävla liv, bra drag - precis som det ska vara! Inte lika imponerad av grabbarna bakom som då och då uttryckte sin ilska eller kärlek till spelarna. Haha.. alltid lika roligt att lyssna på äkta norrköpingsbor och deras åsikter.   


Ikväll är det keramik på schemat och som jag har längtat efter denna dag! Det ska bli super roligt, både att få utlopp för lite instängd kreativitet och även för att få träffa mina söta keramikkompisar. Funderar på vad jag ska skapa idag, någon som har ngt bra förslag? Jag har redan gjort det mesta, tallrikar, koppar, vas, skålar. etc. Är ju ett par personer som fyller år framöver och som man kanske borde göra något imponerande till. =)


Apropå födelsedagar så fyller KanonerzMarcus 30 på torsdag och ska ha en liten kalasbjudning. Alla vet vi ju vad det innebär att fylla 30 - man är gammal, det är stort, det är jämnt, nästan som en högtid och bör egentligen firas i dagarna 30 eller åtminstone TRE! För er som är skåningar vet även vad detta betyder?! Iaf om man är patriot som jag. Det betyder SPETTEKAKA!!!  


...Gissa om det var svårt att få tag på här uppe i norr?! men har nog fixat det nu, hoppas! Måste man förresten ha en speciell såg? Alltså en sådan där bågfil (fast snyggare i typ nysilver eller silver) - en sådan hade min gammelmormor och morfar, dö niiice. =)       

     

Till er som kommer på torsdag - Glöm inte att Spiddekauga bara blir godare ju mer man äter av den! (hehe) och egentligen ska man väl inte ha någonting till mer än starkt kaffe, men vi ska iaf ha vaniljglass (hemmagjord av Emelie och Michelle).


"Den smälter 'gött' ihop med kaffe i munnen"
som min morfar hade sagt.


Måndagsmorgon

Det är måndag och jag är trött, duvor bygger bo utanför mitt fönster- det är fint.


Bilder från helgen

Idag orkar jag inte skriva så mycket så jag lägger ut lite bilder istället. Trevliga bilder från trevliga stunder tillsammans med trevliga människor.


En av de bättre söndagarna. Evelina har varit på besök från Skåne hela helgen vilket har varit mycket trevligt, solen har skinit och det har grillats i vanligt ordning. Gud vad jag har grillat på sistone, verkar bli en riktig grillsommar - ja det är sant.. jag tror det är sommar och envisas med att springa runt i öppna skor utan strumpor. Det är inte så smart då det faktiskt inte är jätte varmt så fort solen går i moln.


Emelie, Marcus och mina spett, PLUS kött (till vänster - och som ser oroväckande mörka ut) dominerar verkligen grillen 

Marcus äter finfin grillmat

Tur jag har en så snäll Emelie som lånar ut sina vantar till mig när jag fryser
Michelle och Jenny äter korv

Självklart ska en bra grillning avslutas med bananer i folie med choklad. Grabbarna vaktar grillen såklart

Idag har det blivit fika gånger TRE. Bättre bakisaktivitet får man leta efter och jag tog bild på alla.



Bakisfika nr 1 - på Bagarstugan med hela eller kanske halva gänger från gårdagens grillning samt utgång.

bakisfika nr 2 - på Fräcka Fröken med Evelina, Kattis, "Greken" och "Italienaren" =)


Fika nr 3 på Färgargården med VÅFFLOR!! tillsammasn med Evelina och Kattis.




Suuuper NINiice =)

Nu ska jag hämta en person på cykel, fan vad snäll jag är.

VÅGA VARA TANT - It´s a good thing!

Alltså det här med att få sin blogg kapad var ju något nytt. Hämnden är ljuv EMELIE!!!


Men jag måste ju faktiskt få försvara mig.


I vanliga fall går jag runt och tror att jag är ung och fresch trots att jag närmar mig 30 strecket och när jag jämför mig med mina vänner som mjölkar barn och bor i villa ute på landet känner jag mig alltid det! När jag sedan umgås med personer som är mycket yngre än vad jag är och de börjar slänga sig med fräsiga uttryck som MILF och LOL (ja, jag har faktiskt precis lärt mig den - jag erkänner) DÅ inser jag att jag nog inte är så jävla ung trots allt. Verkligheten slår mig liksom på käften!


Men samtidigt så rör det inte mig i ryggen, det är jävligt gött att bli gammal - ett sant nöje! Man blir både säkrare och vågar tycka och tänka mer öppet. Man bygger upp en integritet och självkänsla som gör att man GÖR som man själv tycker och struntar i vad andra anser om det. Tjusningen med att bli äldre är också att man kan bestämma när man vill vara barnslig och inte. Man vågare vara nördig/pinsam. Yada, yada... Jaa.. ni fattar!? 

  

Så jag är faktiskt stolt över att "vara" tant eller precis som IP uttryckte det - VÅGAR vara tant! Det är coolt.. =)



Fler tydliga tanttecken:

  • Vill börja lyssna på P1 (men inte riktigt nått ända fram)  
  • Har tantskrik
  • Säger till ynglingar att skärpa sig eller att de ska vara tysta vid tillfälle när det behövs
  • Kallar ungdomar ynglingar
  • Samlar på loppismöbler och gillar att ordna och röja i mina samlingar av allehanda fina ting
  • Har Alzheimers light

  • Vaknar tidigt på helgen och gillar att ta en tupplur på eftermiddagarna



Tecken på att jag fortfarande är ungdom:

  • Har INTE börjat få gråa hår, vilket en viss 23 årig EMELIE nyligen hittat på sitt huvud
  • Har inte som standard fras: hörde nog att han var en såndär hårdrockare" och kallar inte alla invandrare för "svartingar" och tror att alla stjäl/snyltar på socialen
  • Har inte börjat sticka/virka
  • Bakar inte hårda kakor (sju sorters kakor)
  • Har ingen katt (även om jag kanske velat)
  • Prenumererar inte på ICA-kuriren (det kommer jag nog aldrig göra)
  • Aldrig gillat korsord
  • Tycker inte att ungdomar per definition är ligister och att jeans är till för lösaktiga flickor
  • Jag har inte kortklippt frisyr med lätt permanent, "för volym".
  • Jag har inte kraftiga strumpor och rejäla skor och handväskan i ett stadigt grepp som den engelska drottningen.
  • Hade jag varit heltidsrökare så hade jag INTE förvarat tändaren I cigarettpaketet (det finns typ inget tantigare -även om det säkert är jätte praktiskt).
  • Och jag gillar INTE bridgeblandning (betyder att Henrik är mer pensionär än vad jag är)

Neeh.. tror nog att jag trots allt har rätt så lång tid kvar innan jag är tant riktigt. Men när jag väl blir det så kommer jag att vara en cool tant.   

 
Tråktant                                                      Cooltant

TantSara

Hehehe. Saras blogg är kapad! Hon står just nu ute i köket och diskar efter vår eminenta morotssoppa-middag och har ingen aning om dessa busigheter.. hohohoooo.

Iallafall kan jag, efter att ha blivit skjutsad på Saras pakethållare TVÅ dagar i rad, dra slutsatsen att Sara håller på att utvecklas till en TANT i förtid. När hon cyklar använder hon sig nämligen av sina armar för att markera när hon ska svänga till höger och vänster. Jo, det är sant.... Snart kommer hon säkert synas iförd cykelhjälm också. Observera att hon även har en cykelkorg, halvtantvarning på det med (även om det är rätt praktiskt.)

Andra saker som gör Sara till tant:

- Hon har inte koll på moderna uttryck som "MILF"
- Hon gillar antikrundan & mönstrade knälånga kjolar
- Hon har page

Vilken tur då att hon har förmånen att umgås med en sån ung och vital 23-åring, som kan hämma hennes utveckling till tvättäkta tant iallafall lite.

JAG ÄR BEROENDE

OKEJ- Jag har blivit beroende

...av att cykla

GE MIG

På torsdag vill jag gå på konsert med Maia Hirasawa och på söndag vill jag gå på Big Comedy 2009 med sju av Sveriges främsta ståuppkomiker. David Batra, Johan Glans, Petra Mede, Lennie Norman, Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Peter Wahlbeck.

Någon som vill hänga på och eller sponsra? Kom igen, det blir kul!  =)


Livskris eller lurad av livet?

Idag hade jag en mindre livskris  - eller jobbkris rättare sagt. Efter fem dagars underbar ledighet var det så tillbaka till samma sura kaffe och samma tjatiga TANTER. Jag har sällan varit så trött på mitt jobb som jag var idag. Mina kollegor (merparten medelålders till äldre damer) har hela dagen enbart pratar om påskhelgens förtjusande förnimmelser såsom: det soliga vädret (SÅKLART), trevliga påskrecept, trädgårdsskötsel, söta barnbarn, KRASSE etc. idag var jag inte så sugen på att prata om trädgårdsskötsel, söta barnbarn, recept och annat trams som medelålders tanter går igång på. Jag har fan stått ut länge, men idag pallade jag inte. Imorgon kommer jag säkert att stå ut och skratta med igen, så som jag alltid gör. Ställa tänkvärda frågor och verka genuint intresserad av deras prat. MEN INTE IDAG.


Idag ville jag umgås med människor i min egen ålder, pratat om saker som intresserar och betyder något för mig och diskutera saker som är aktuella i mitt liv. (missförstå mig rätt, jag KAN umgås med gamlingar och jag är bra på det, men bara inte idag).  Idag ville jag bara berätta om min högs oseriösa påskhelg som jag spenderat tillsammans med vänner, vin och korvgrillning. Inte en släktmiddag, barnbarn, trädgårdsplantering så långt ögat nådde (inte för att det är ngt fel på min familj/släkt). Jag ville berätta om i lördags när jag drack ETT glas rödvin, blev salongsberusad och gick med kjolen ovanför rumpan hela vägen till grillfesten. Jag ville berätta om sköna promenader, intressanta diskussioner om framtida vägar och jobbmöjligheter, drömmar och relationer. Om grillpremiären som slutade med förstörda grillbestick och bränd lax. Om alla bratvurstar jag och Hanna klämde i oss i Stockholm. Vackra soliga Stockholm som bjöd på en skön cykeltur iförd endast kjol och linne till närbelägen sjö, lyxmiddag och rosévin i strålande solsken. Fräknar, män och nybakade scones. TP med livlinor och om besöket i den perfekta lägenheten hos det perfekta och tråkigt nöjda paret. Fika i solen, om mellanöl och korvgrillning i parken, bra fotografering och mys med yngling, (sorry Toby). Men jag berättade inget av det - jag orkade inte så jag läste NT istället. NORRKÖPINGS jäva TIDNINGAR och surade.


Jag gick hem på lunchen, åt sallad från gårdagen och somnade. Vaknade till slutmelodin till "Våra värsta år" och insåg att jag borde gått tillbaka till jobbet för ett bra tag sedan. Surade lite till. Jobbade sedan, faktiskt hela eftermiddagen och gick sedan till gymmet för att träna (det var verkligen dags). Därefter är allt ett minne blott - som om jag aldrig varit sur, allt var glömt och inga bekymmer fanns. All ondska som purt inom mig hela dagen dog på en sekund och fram tittade så äntligen solen inom mig och himlen som jag visste fanns hittade jag där någonstans i omklädningsrummet. Lurad av livet?  - Jag som trodde jag hade livskris, men så behövde jag bara träna lite.


Nu tänkte jag faktiskt jobba lite, men det gör inte så mycket för jag tycker ju trots allt om mitt jobb, hur tjatiga mina kollegor än må vara.


Imorgon är det musikquiz på munken och jag Å Emelie kommer spö Kanonerz så det smäller om det eftersom vi tränat inför detta så sjukt mycket. Eehh.. ja, typ. (Om man spelar självsäker så blir ens motståndare nervösa och kan inte koncentrera sig på uppgiften. Djupa urringning på det, så är grabbarna chanslösa sen..) Men först ska jag på föreläsning och mingel med tema -sociala medier, det ska bli mycket intressant så sedan kommer jag kunna jag berätta allt för er om hur ni ska marknadsföra er verksamhet/företag genom dagens sociala medier. Jojo..


Ok, time to work


I´M IN STOCKHOLM DOING WILD STUFF

I tell you no more

EGG + MILK = PANCAKES

Påsktemat fortsätter - Idag blev det pannkakor till middag.
Suuuuper Niiiice!!! =)



Suuper Niice!

Såhär mycket sylt åt vi (två personer)

slut

Dagens bästa nyhet

ULLARED SKA BLI TV-SERIE.. Haha, så roligt!!! en så kallad "yrkessåpa" om verkligheten på Gekås i Ullared. Serien går under arbetsnamnet "Ullared", börjar spelas in i sommar och ska sedan visas på Kanal Fem. HERREGUD.

Jag tänkte direkt på min kära vän Ilona som med jämna mellanrum åker till Ullared för att bunkra varor. Minns när hon vid 20 års åldern och nyligen flyttat hemifrån åkte till Ullared och kom hem med diverse barnkläder som hon skulle spara tills det var dags (?), big pack med topps, schampo och andra livsnödvändiga varor. Vi andra kompisar stod häpna över alla vuxeninköp, vi som alla fortfarande bodde hemma!   

"Man får bjuda på sig själv" säger Gekås vd Boris Lennerhov  -och jag kan knappt bärga mig tills det är dags för sändning.


I love my bike even when it rains

Idag var jag sjukt sugen på att cykla OCH vilken tur då att jag just idag skulle hämta ut min cykel som jag lämnade in på lagning igår. Efter jobbet randomcyklade jag sedan runt i stan, I REGNET ca en timme BARA för att det var så jävla gött att äntligen kunna cykla igen. Glad som en speleman eller som David Hasselhoff på systembolaget!


Tydligen var killen i butiken tvungen att byta ut HELA bakdäcket eftersom cykeln stått hela vintern och däcket spruckit(?) eller vad han nu sa?? Jag lyssnade inte riktigt. Men jag blev säkert RÅlurad och han tjänade sig säker en extra hacka på den blond- och blåögda tjejen som inte visste någonting om cyklar och dess konstruktion. Jaja. 250:- är ändå inte så mkt (typ ett par flip flops). Nu ska jag bara köpa en racercykel också. Hittat massa på blocket som jag ska ringa ikväll och imorgon ska jag inkasera 1500:- för skidkittet jag precis sålt.

Affärerna går bra nu!


Ingen påsk utan ägglikör?

Idag stod det ett påskägg på mitt skrivbord fylld med enbart LYX-choklad. Vilken fantastisk start på dagen! Det finns någon som vet vad jag gillar OCH tycker att jag var värd det också. Sådana personer gillar jag!

Nu har jag ätit ett par bitar och känner mig nöjd trots att jag över natten gått och blivit förkyld och det känns som att jag ska bli sjuk igen.. hm. Inte så lägligt med tanke på den lite längre påskledigheten som närmar sig. Jag tänker spendera min ledighet i Norrköping och i Stockholm. Samt en tur till FINSPÅNG där jag ska följa med Emelie till hennes farmor och farfar för att äta påskmiddag. Det ska bli mycket trevligt. Emelie har lovat att vara tolk "för annars så förstår man ju inte" hade hennes farfar sagt. Haha. Sedan blir det även hemmagjord påskmiddag med vänner .

Tror inte jag har någon speciell påsktradion (förutom att äta så mkt godis som möjligt traditionen dårå) Borde kanske införa något!? Kanske dricka massa ägglikör? Det har jag aldrig förknippat med påsk - men det är väl aldrig försent för att börja. Varför har jag inte tänkt på det som påsktradition tidigare!? Annars så pratas det ju om att detta ska bli en vit helg... Hmm, ja vi får väl se.


Jag hoppas iaf på lika bra väder som förra helgen då vi låg i parken och hade pick nick. Det var Suuper Niiice =)  (för er som inte redan förstått det så är suuper niice med stockholmskdialekt mitt nya inneord).





Se så glad jag är för att få vara på pick nick

Mina skor "in action"


Oskar försöker imponera genom att läsa - funkade sådär

Bara foliet som saknas

Emelies bästa pose.. hehe =)

Dagens goda nyhet:

Från maj är det sommartid på jobbet, vilket betyder att jag slutar en timme tidigare varje dag! Det vill jag kalla Suuuper Niiice. Om jag då flexar lite också så betyder det att jag kan ligga på playan (Eehh... klipporna vid Ågelsjön) halva eftermiddagarna under sommaren.. verkligen SUUPER NIIICE.


"Jaa.. UFOT är här"

Haha.. kom precis på en grej som jag glömt att berätta från i lördags.

Emelie ringer och jag svarar:

Emelie - ÄR han där?   
Emelie: Är UFOT verkligen där?!

Emelie: Är det sant?!
(Hon hade även messat frågan bara några minuter tidigare, som jag dessutom svarat på)

Jag - Jaaa, UFOT är här! (utan att tänka på vad jag kallar honom)

Vi lägger på

Ufot - kallade du mig UFOT?
Jag - öHhhh.. Ja, Öhh ..du gillar ju Ufon och sånt jue .. hehe

Hahahah... stackars Ufot

Vår nya kompis

Jag och Emelie har fått en ny kompis. Vi vet inte vad han heter men han jobbar i videobutiken mitt emot. En tuff utländsk kille med fräsiga tatueringar.


Igår när vi handlade Kalas juice fick vi tillfälle att pratade en hel del faktiskt och lära känna varandra. Vi fick reda på både lokalens hyra, hans framtidsplaner (att konkurrera ut Gottegrisen - stans största/bästa godisaffär) och se bilder på hans dotter. Han trodde stenhårt på att jag flyttat hit för Emelies skull och vägrade att tro att Emelie var härifrån.


Vi fick även reda på att:


- Killen som blev mördad nyligen, ..ja det var ju då en vän till familjen
- Killen som blev mördad för två år sedan, ...ja ..det var ju också en vän till familjen 


Vi tror att det är en bra kille vi träffat och ser fram emot att bli hans VÄN, en vän till familjen .


För att eliminiera ryktesspridning

JA, Ufot lurade mig igår natt att släppa in honom för att låna toaletten. 
NEJ, vi gjorde absolut INGENTING.

Bevis:


Sara säger:

yo

är du sur för att du inte fick sova här?=)

bboy1980 säger:

godmorgon sunshine

..aa ..så jäkla taskigt ..vet du hur trött o desorienterad jag var där ute i kylan

Sara säger:

du behöver lite prövningar så du blir en riktig man

bboy1980 säger:

tssom jag inte var sån gentleman hade sara fått smisk för länge sen

det var askallt ute ju ..säker ..två minusgrader eller nåt

somnade sara gott sen då i sin stora prinsess-säng?

Sara säger:

jadå, den är skönast att sova i SJÄLV

bboy1980 säger:

...sova är alltid skönt o göra själv ..men ..själv insomnade kan ibland va trevligt med RÄTT sällskap

Sara säger:

mm RÄTT sällskap var det ja

bboy1980 säger:

farligt att vakna upp i efterlämningarnas spår av en fest ..istälelt för frukost äter man upp gamla chips, tar en lakritsshot istältet för ett glas juice samt tvingas städa o diska hela dag

gör sara nu då? kommit igång idag lr kvar i din kejsarsäng?

Sara säger:

ligger fortfarande här, ska kolla film m kompis

bboy1980 säger:

latmask ..kom o hjälp till med disken

Sara säger:

du använder ju papperstallrikar


Emelies och Saras fredag, part 2

Part 1 går att läsa på www.mlie.blogg.se, vi kör kollektivbloggning - det är de nya nu!

Vi shoppade skor på stan! Jag tänker inte säger vems som är vems. Eftersom en intensiv omröstning just nu pågår, lägg din röst du också. Vilka skor är snyggast?




Därefter blev det romantisk tacomiddag


Mitt under middagen ringde min telefon och jag fick skidorna SÅLDA!!! Lyckan var total och tjejen prutade inte ens. HAHA till er som sa:"VA?! lycka till att sälja skidor i april".


Efter bion (fick tyvärr inte fota inne i biosalongen) blev det fika tillsammans med Therese




Vi tecknade varandra (minns inte längre varför), behöver väl inte berätta att ingen av oss blev speciellt nöjda med resultatet







Sist men inte minst en teaser till Oskar. Haha ..Emelie försöker här på ett "smart" sätt gömma Oskars inflyttningspresent. (OBS - Bh:n har inget med presenten att göra.) För er som är observanta kan nog lätt räkna ut vad paketet består av.hmm.. Om inte så kommer bilder på presenten imorgon. 


Sedan var det dags att sova och resten av bilderna är censurerade. Therese vågade inte sova över hos mig av rädsla för att jag och Emelie skulle taffsa på henne under natten. Nee.. 


Recension av Bion, "Män som hatar kvinnor" kommer i ett senare inlägg. Jag tyckte den var skit bra, en av de bättre filmer jag sett på mycket, mycket länge.

NUPARTY 


Dubbla budskap?

Alltså jag får dubbla budskap från min flickvän - vet inte hur jag ska hantera henne? Ena sekunden är hon liiiide PÅ och andra sekunden vill hon inte alls och är istället skit bitchig. Tror hon är lite osäker på sin sexualitet. Här har jag iaf henne runt lillfingret =) 


MSN-konversation gällande bokning av BIO-biljetter (en förövrigt mkt PARIG-aktivitet, förutom att även Therese ska vara med då).  


mli säger:den KOSTAR 110 KR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sara säger:

herregud

men det får de fan vara värt

mli säger:

vart vill vi sitta?

liten sal.

längst bak?

Sara säger:

hångelsoffan?

mli säger:

aaah

Sara säger:

hahaha

mli säger:

fanns bara kassa platser kvar

så fick bli hångelsoffa

Sara säger:

hahahah.. dålig ursäkt

mli säger:

vet


Äntligen helg!

Soliga fantastiska fredag - idag är jag på bättre humör! Weehhii.. Jag har kommit på varför jag aldrig tränar speciellt mkt när det är sommar. För då är det oftast fint väder och jag vill istället vara ute och göra andra saker. Måste verkligen köpa en racercykel (så att jag kan träna inför tjejvättern) och/eller laga punkteringen på min cykel som varit punkterad hela hösten (bra jobbat).


Helgens planer:


- Mysfredag, tacos och BIO "Män som hatar kvinnor" med min flickvän Emelie

- Laga punkteringen på cykeln

- Kolla/köpa en ny/begagnad cykel

- Lördags långfrukost med mitt goda bröd och andra göttigheter tillsammans med min flickvän som sovit över hos mig =)

- Årets första PICKNICK i Folk Parken (vi träffas klockan 14.00 i "hålan") KOM

- Sola UTOMHUS och få massa fräknar

- Inflyttningfest hos Oskar (så nu vet du det Oskar)

- Söndagsbrunch?
- Söndagsmys? (någon som känner sig manad?)

Tror det kan bli en bra helg, trots att jag egentligen skulle åkt till Göteborg för att träffat mina gamla klasskamrater på en klassåterträff. Men kom på andra tankar och sparar lite pengar istället. 

NU  -låååångpromenad i solen!


Söker karaktär

Det blev visst ingen promenad imorse.. hrm


Jag låg i koma, tydligen Evelina också.


Jag undrar var karaktären tog vägen?


SKYNDA FYNDA

OKEJ, nu har mina skidor, pjäxor och stavar (från TjejVasan - läs Jag och Gunde) legat ute på blocket sedan 17.21 igår kväll. Det har ju redan ringt en hel del folk dårå..såatte.. det är bäst för er att börja buda nu så att ni överhuvudtaget har någon chans på detta eminenta erbjudande som ni INTE kan vara utan. KOMIGEN!!! 

KLicka här för att komma till ÅRETS BÄSTA erbjudande!

Things that put me in a good mood

Hela denna dag har väl varit sådär, (kanske märktes på mitt förra inlägg.. hmm). Haft dödsmkt att göra på jobbet, min praktikant har ställt konstiga och irriterande frågor hela dagen och det har bjudits på diverse delikatesser såsom SMÖRGÅSTÅRTA. Jag som har nyttovecka!!  - det gick ju åt helvete... Min lunch var iaf trevlig och även promenaden efter jobbet tillsammans med Emelie och Joel, (inte Yoelle den här gången) MED årets första utomhusmjukglass i strålande solsken! Därefter var jag tvungen att powernappa i 30 min (efter gårdagens alltför sena uppekväll, middagsbjudning och utomhusnattfotografering) för att orka med kvällens restaurangbesök och vindrickande, där Emelie för övrigt gjorde allt för att skämma ut mig inför en av servitörerna genom att högt och ljudligt berätta hur gammal jag var och hur gammal ett av mina senaste ragg var. Jag råkade å andra sidan högt och ljudligt fråga Emelie och Joel vilken typ av relation de hade. Emelie blev så generad att hon inte visste var hon skulle signera kvittot och Joel tittade mest ner i bardisken. Mo HaHahaha... Behöver jag berätta att mitt humör - exakt vid denna tidpunkt var på topp!


Med små humörtoppar och djupa svackor (Ja... jag har mens) har jag genomgående surat mig genom större delen av denna dag men har NU äntligen blivit på bra humör!! (det tog sin lilla tid). NU när det är dags att sova, lönt.. Men tänk vad lite vin, mat och vänner kan göra! Nu ska jag sova - morgonpromenad med Evelina imorgon klockan NOLLSEX.NOLLNOLL.
Gaaahh, why oh why??


Att bli kär i en människa INTE ett kön!

Vafan, hur kan det vara så att INGEN gick på mitt förträffliga aprilskämt egentligen?? Alltså TÄNK om det hade varit på riktigt? Att jag verkligen bekände färg, gick ut ur garderoben ..och vad händer då? Jooo, jag blir inte tagen på allvar överhuvudtaget. Ok, jag kan väl villigt erkänna att det skulle vara en hemskt dålig dag (den 1 april) att gå ut med en sådan nyhet, men tänk om jag inte var medveten om att det var den förste april?   


Så nu är jag både sur OCH upprörd. Jag som faktiskt anser att alla i grund och botten faktiskt är bisexuella, bara det att en del bejakar den delen av sig själva, andra inte. Jag tror att kön är en kulturell- och social konstruktion som skapats av och i det samhälle vi lever i. Redan som spädbarn bemöts pojkar på ett visst sätt och flickor på ett annat. Blev det en pojke eller flicka? är oftast den första frågan en nybliven mamma eller pappa får. Därefter drar hela "köningsprocessen" igång. Ett pojk- respektive flicknamn ges, personnummer, kläder, färger och vårt språk anpassas beroende på om det är en tjej eller kille... ja, ni vet typ ALLT anpassas. Stereotypa könsroller skapas, vilka respektive kön sedan mer eller mindre tvingas in i. Kvinnor ska tycka om män och män ska tycka om kvinnor - så är det bara! Det finns ju en ren fysisk skillnad människor emellan - denna förnekar jag inte, men jag tror faktiskt på att bli kär i en människa och inte i ett kön. Ibland önskar jag faktiskt att jag kunde vara mer lyhörd och öppen för personer med samma kön som jag. Men jag är allt för påverkad av samhällets normer och dras uteslutande och utan undantag alltid till det manliga könet. Tråkigt tycker jag - för tänk så många man haft att välja på! =)


Om jag skriver "män ska vara manliga" och "kvinnor ska vara kvinnliga" Då vet ni exakt vad jag menar och ni får direkt upp bilder på hur en man respektive kvinna ska vara. Något som hindrar människor från att fritt leva ut och bejaka sina drömmar. Faktiskt något att tänka lite extra på - speciellt när någon bekänner något eller när någon, exempelvis en man, försöker bejaka sin kvinnliga sida. Vilket inte alla gånger kanske är så lätt eftersom det är underförstått att t ex mjukhet och omtänksamhet inte kan vara en manlig egenskap. yada, yada.. ja ni fattar!? Det skapas fördomar och människor diskrimineras eftersom vi förväntas och bemöts olika beroende på vilket kön vi tillhör istället för individuella förutsättningar. Jaja, vet inte riktigt vart jag vill komma med detta...


Tänk om det blir så att jag tillsist inte vågar berätta något för er här på bloggen - hur hade det känts då vava,va? Gud så innehållslösa era liv då plötsligt skulle vara. =)


Nja.. jag kanske överdrev lite där.. men detta var nog dagens djupast analys, kanske bloggens djupaste någonsin!


Peace


Årets första utomhuslunch!

Alltså, jag och Emelie är inte ett par. Det var ett aprilskämt (för er som inte fattade det). Idag bjuder jag på en bild från dagens lunch som tillbringades UTOMHUS i solen tillsammans med två mycket flitiga damer. Se så flitiga de är med sina datorer =)



Tack för en trevlig lunch!

Det är dags att bekänna färg

Jag har tänkt skriva detta inlägg en längre tid och har börjat skriva på det flera gånger också, men inte vetat hur jag skulle formulera mig. NU är det då äntligen dags! Utan krusiduller och utan att linda in det i bomull - jag bara berättar det! Jag kommer antagligen att utveckla det senare, men just nu vill jag bara få ut det!


Jag tror redan att många misstänkt det och länge undrat hur det egentligen ligger till ...mellan Emelie och mig. Vad har de för relation till varandra egentligen?


Ja... i cirka 6 månader har vi lyckats hålla det hemligt, men nu går det inte längre att dölja - allt för många har börjat misstänka och vi har fått ljuga för människor i vår omgivning. Något som inte känts så roligt alla gånger. Det hela började som en fyllegrej och har under tidens gång utvecklats till något mer seriöst, man kan väl egentligen säga att vi är ett par! hihi.. Det hela är helt nytt för oss båda och något som vi inte visste var möjligt. Ett litet - tinysteg ut ur garderoben - this is, (berätta inte för någon.. promise) och glöm allt snack om killar, det har bara varit en täckmantel. Trodde ni verkligen att vi var så frisläppta och wild and crazy singlar?! Ni skulle bara veta...


RSS 2.0