Last Stop: This Town

Har fixat tågbiljett Lund - Norrköping T&R för 290:- Sjukt nöjd med mig själv! Klippt mig (numera korthårig - i nacken) och ikväll bär det iväg till Linköping för middag, öl (kanske inte) och trevligt sällskap. Imorgon går tåget till Skåne för: häng med Linisen, bröllop, kräftskiva po lannet och LOPPIS i Lomma. Kan det bli en bättre helg!?     


Jag ser inte så glad ut.. MEN det är jag =)))


Kan man se sexig ut när man dricker grädde?

Okej.. jag har varit sjuk och därför inte orkat blogga, men nu måste jag för att få bort förra inläggets snygga bild (skriver så bara för att få Emelie nöjd). Jag försöker se sexig ut samtidigt som jag dricker grädde (?) Ni undrar förstås varför. Jag är ju redan sexig och blir inte mer sexig bara för att jag dricker grädde. Att försöka dricka grädde sexigt är inte speciellt sexigt. Att dricka grädde överhuvudtaget är inte speciellt sexigt. Grädde i sig är inte sexigt. Eller så är det så att jag inte dricker på riktigt eller ens försöker se sexig ut? Jag gillar ju inte ens grädde, speciellt inte flytande. Jag försökte däremot få folk att göra det - dricka 3 dl vispgrädde mot utbyte av pengar. Ingen gick konstigt nog med på detta. Så jag fick göra det själv. eeh ja.. sexigt såklart.. Eeeh..detta resonemang leder verkligen ingenstans. Det är inte ens ett resonemang.   


I helgen var jag iof inte speciellt sjuk men då var jag upptagen med annat. Jag och Emelie anordnade en äkta svennefest. Med Sofiero, kungsöl och grogg. En hyllning till svennigheten, med rap das armas, boten Anna, Foppatofflor, platinablondering, tribaltatuering & pub Wasa som ett fint avslut på kvällen som även bestod av pizzabuffé, utspilld tomatsås över halva köksgolvet (och vissa personers kläder), kvarglömd kniv i ugn fick ny form och grannen kom och klagade på för hög musik. Precis som det ska vara på en svennefest! Kolla in bilder här  


Känner du dig lite extra Svennig och har Spotify?

Sedan så är det någon som glömt sin tumring, vänligen ge dig till känna.  


Antoher photo from the archive



Bloggägarinnan är sjuk och eländig (= vägrar blogga fast hon har all tid i världen). För att peppa henne att blogga får denna bild bli det första man möts av när man går in på hennes blogg, tror det kan ha bättre effekt än många andra strategier. Beskåda och NJUT.

A photo from the archive

Emelie iförd Macos kavaj, bredvid en jättelång Oskar är en oslagbar bild, fantastiskt rolig vid tråkiga stunder.


 

Broke style

Det är blå himmel men jag fryser. Ikväll är det kräftfiske och kräftskiva. Det ska bli riktigt skoj, får hoppas på god fiskelycka och att snapsen värmer.


Igår var det Music Quiz. Det gick inte så bra för skönheterna. Desto bättre för Kanonerz. Nog pratat om det. Jag lägger ut en bild på gårdagens middag istället, real bohemian style.. Hrm.. eller snarare broke style. Längtar till den 25:e





Saknas: arbetsmoral

Herre min gud var tog arbetsmoralen vägen? Trots att jag var på plats redan klockan 07 så har jag inte fått överdrivet mkt gjort idag. Dagens bästa kan vara när jag lyckades förstå varför mitt skrivbord inte gick att höja (suttit som en dvärg de senaste dagarna), jag har beställt klipptid, överlämnat en gigantisk blombukett till 60-åring och när jag gick hem på lunchen och SOV i ca 30 minuter! Går hem om ca 1 timme, då ska jag och sambo städa, vilket inte verkar vara gjort på hela sommaren. Sedan Afro, Yatzy och kringlor(?) hos Michelle. Sweet! (obs. afron utförs på gymmet) =)


Way out west is the best

Vi vågar inte vänta allt för lång tid med bloggandet (sjukt hängivna fans), så här kommer en liten sammanfattning av helgens bravader.

Bästa musikupplevelse: Basement Jaxx, herre min gud vilken stämning!
Största besvikelse: Laakso. Glömde faktiskt bort att vi såg dem.
Mest gripande uppträdande: Glasvegas - Daddy's gone (i hård kamp m. Antony and the Johnsons)
Androgynast: Antony, i lika hård kamp med trumslagerskan i Glasvegas
Nya hängivna fans: Vampire weekend!!!! Och lite, bob hund.
Nördar-är-coola: Beirut. Samt, såklart, Kanonerz :)

Omognast 1: Emelie & Sara vägrar köpa regnponchos med mottot "Hellre snygg än torr"
Omognast 2: Emelie & Sara vägrar köpa mat till förmån för vin, äter mellan kl 13 och läggdags en styck varmkorv.
Omognast 3: Sara, som vägrar köpa spårvagnskort och plankar konstant
Robinson-survivors: Emelie & Sara, i desperat behov av vinöppnare - löses briljant med hjälp av en pinne & en sten
Pinsammaste: Kondom-historien
Dans: Frenetiskt balkandansande, dag 1 & dag 2. Mest minnesvärda är dock dag 2, då dansen utfördes under bar himmel i ösregn, samtliga i sällskapet dyblöta efter en minut. Eufori!
Dans 2:
Till de allra svennigaste hitsen a'la Summer of 69 (Oskars favve) och Ice Ice baby (Hanky kan hela texten)
Osportsligast: Macky, som går på fotboll utan att heja på ett lag!
Mest dramatiska: Katt ramlar nästan ner 6 våningar från balkong, nästan kattmos.
Bästa köp: Sjalar, mycket bra både mot kylan och för den rätta balkanlooken
Sämsta köp: 3dygnskort spårvagn som icke utnyttjades till max (Emelie)
Festivalrookie: Emelie - iklädd pumps på lerigt festivalområde.
Deja-vu: "Hur mycket kostar det att åka till Köpenhamn???"
Bästa ord: Groggbuffé
Mest använda ord, alla kategorier: Ojdå
Mest världsvana isbjörn: Knut, som fick se både Göteborg & fotbollsmatch
Mest oväntade talang: Oskar kan packa bilen som en pappa
Obehagliga uppvaknande: Allsång till AC/DC på högsta volym "Nu har vi varit på 3 dagars festival och det är inte förrän i bilen hem man får tinnitus" (citat Mac)
Mest hjulbenta: Hanky
Ännu-en-kleptoman-i-gänget: Peter
Kulinariska matupplevelse: Sara testar pucko

Som ni kanske märker, en inte riktigt normal helg. Icke desto göttigare för det!!! Om vi missat något viktigt bör ni uppmärksamma detta pronto! Nu ska vi lyssna på Vampire weekend och inte äta chips & dip.

Svenne?

Idag åt jag stuvade makaroner och falukorv till lunch (åts även som middag igår kväll), börjar undra om jag inte är svenne på riktigt. Åh hemska tanke. Till saken hör att jag verkligen längtade efter att göra det. Lätt den bästa husmanskosten!

I am apparently not alone

Första dagen helt utan jobbångest. Jag är tydligen inte ensam, fenomenet togs imorse upp på TV4 nyhetsmorgon. Det kändes bra, jag har alltså inte bara inbillat mig min ångest och jag behöver inte byta jobb, flytta till en annan stad eller sadla om till konstnär/mångsysslare/äventyrare - inte än i alla fall. Det var bara helt vanlig jobbångest, sådan man kan få efter semestern och det är helt normalt! Tror inte heller att min ångest var allvarligare än någon annans, jag är nog bara lite mer dramaqueen än alla andra.


Om några timmar går Alfan mot Göteborg. Way out west står på schemat. Artister som: Timo Räisänen, Beirut, Robyn, Anthony & the Johnsons, Glasvegas, Laakso, Röyksopp, Jenny Wilson, Lily Allen, Florence Valentin.. Mf. Det kommer bli grymt! Potpurri av sällan skådad form


Rapport kommer på måndag. Over and out - klart slut, ses på måndag!


SKA VI PLOCKA KÖRSBÄR I MIN TRÄDGÅRD, eller ska vi dansa först?

Mycket bättre morgonhumör idag, jag var inte sur en enda gång, inte ens när jag tvingades stänga fönstret för att ljudet från renoveringen av det närliggande parkeringshuset tog sig in i min lägenhet (lätt över 100 decibel - kan få vem som helst förbannad). Jag tillagade gröt som inte blev bränd och tittade på gårdagens konstverk. Hm.fortfarande mkt kvar att göra.   


På jobbet har jag t.o.m. kunnat jobba. Jag har även ätit massa, massa körsbär. Jag undrar om man kan få ont i magen av att äta för mkt körsbär? Jag tror det. Tänkte på den där låten "Ska vi plocka körsbär i min trädgård". Var tvungen att lyssna på den och ...herregud!! jag insåg att den egentligen döljer ett mycket sexuellt budskap. Körsbärsplockningen är bara en täckmantel för att ha sex!


Nedan följer exempel från texten:


"plocka allt du törs där i min trädgård, ta vad du vill ha"


"Ge och ta"


"men för varje bär får du betala det som jag vill ha"


"Där är gräset grönt och skönt och rart, och doftar sommardrömmar"

"Inget syns och hörs här i min trädgård, kan jag lova dig"


"du kan bli den förste i min trädgård, om du säger ja"


Jag är stum, lyssna själv.




Sara lite glad igen

News på deppfronten: Sara är numera lite gladare än vid skrivelse av förra inlägget! Hon har haft italiensk kväll m. pasta, vin, biscotti & espresso, tjejsnack (och liten berusning?). Nu flödar inspirationen och hon målar som aldrig förr! Motivet är en kvinna med röda ögon, kan det månne vara ett självporträtt? Det väsentliga är iallafall att depressionen tycks vara tillfälligt botad. Vi får se vad hon säger i morgon bitti när sambon väcker henne med värme & kärlek.

/Gästblogginlägg by Em (jourhavande terapeut och tillfriskningsqvinna)

Tisdag. Jobbångest och jobbångest

OK, dags att börja blogga igen! Inte blivit överdrivet mkt av det på senaste tiden. Det har varit otroligt skönt att ha en nästan internetfri semester - men nu är jag tillbaka. Tillbaka i den virtuella världen, tillbaka till verkligheten och framförallt tillbaka till Norrköping. Jag har levt i kappsäck hela semestern, farit runt som en svensk globetrotter och haft det alldeles, alldeles fantastiskt. Så fantastiskt att livet på jobbet nu blivit pest och jobbångesten ligger tung över kontoret - iaf över mitt rum. Här är allt sig likt, den uppstoppade anden ligger kvar på samma ställe i hyllan, min blomma har på ngt konstigt sätt överlevt (måste finnas en snäll själ med gröna fingrar på våningen), rökstenen står som vanligt, med all sin prakt, kvar där den alltid stått. Byggarbetarna bygger utanför mitt fönster och telefonen ringer som aldrig förr.  




Mornarna är inte att leka med. Jag vaknar upp med sämsta morgonhumöret, ryter åt min sambo, äter inte upp gröten hon så kärleksfullt tillagat och klär mig tantigt. Jag hoppas och vet att detta är tillfälligt och att jag snart ser charmen med sensommaren och den kommande hösten. Hösten är ju faktiskt min favoritårstid. Men just nu är det lite tungt. Är det bara jag som har så här mkt jobbångest?  


Jobbmåndag

Måndag, måndag, måndag - semestern är slut.
I say no more


RSS 2.0