i huvudet på en surtant

Inte lika många demoner längre. Är det alltid så här när hösten kommer?

I huvudet på en papperskorg

Fy fan vad jag har demoner i huvudet.  Jag kanske börjar bli knäpp?


Emelies cookalong


Emelie gör kalkonfilé med olivyoghurt. Kalkonen ska skäras i bitar och stekas på låg värme. Annars blir den torr. Observera handskarna, tänk på svininfluensan!


lök och oliver hackas. Oliverna kräver 100% koncentration, löken är det inte lika noga med.


Fontana kalamataoliver (urkärnade)


Lägg matyoghurt i en skål. Nu går det utmärkt att även slicka på fingrarna eftersom handskarna tydligen tagit av. 



Hacka även timjan och blanda allt tillsammans med matyoghurten. Tänk på att använda en bra kniv. gärna en tandad.



Färdigt och fint upplagt på finaste serveringsfat. Nu ska du bara duka fram till din älskade.

Receptet hittar du på www.ica.se (det är sant)

 


[ go:d m'ååår:(g)ån ] igen

Idag är det fredag OCH lön! Två av mina favoriter! Dessutom vaknade jag hos min kille (också en av mina favoriter) pigg och på  bra humör, jag kunde t.o.m. prata sammanhängande, bygga meningar och ta initiativ till samtalsämnen. Denna dag kan inte bli annat än suverän!

Ikväll blir det basket på nya Stadium Arena. Dolphins möter Södertälje Kings, det är första hemmamatchen i Basketligan! Coolt. Henrik vill att vi ska åka dit tidigare så att vi kan äta MAZARIN och dricka kaffe också. Hm. Vet inte hur väl mazariner och basket passar ihop eller mazariner i mitt liv? Inte alls.

Igår var jag och Emelie på box första gången på säkert ett halvår. Emelie hade stora problem med att kordinera sina armar (och de är inte ens långa). Siktet var tydligen inställt på mina BRÖST. Jag visste väl att hon var avundsjuk på dem.   

Jag har matlåda med mig och imorgon åker jag till Soffan och hennes kille. De har flyttat till Borås och ska ha inflyttningsfest. Tror det blir HoLaBaLo, brukar bli det tillsammans med Soffan.
Nu ska jag jobba lite. Trevlig fredag!


[ go:d m'ååår:(g)ån ]

Torsdagsmorgon. Imorgon är det fredag, det gör mig glad. Det är blå himmel, lagom kallt och jag ska spendera hela dagen i Kisa, av alla ställen. Jag lyssnar på P3, Bert blir intervjuad. Han är inte så rolig faktiskt. Jag har ingen matlåda med mig, mina händer är torra och jag har flugor i köket - min sambo vet inte hur man diskar. Jag är sugen på raggmunk. Mer än så kan jag inte berätta, just nu.
 


Sushilunch

Jag har precis ätit SUSHI och är därför en mycket lycklig kvinna


I need some interior decorating tips

Det är lunch och jag har varit ute på stan. Njutit av en riktig fin höstdag, strålande solsken och gula löv på marken. Besökte Myrorna, mest i brist på annat. Hittade detta skåpet. Tänkte måla det vitt? Vad tror ni, kan det vara något? Jag behöver mer plats att förvara saker/lakan etc. Det betyder även att jag i så fall kan slänga ut två mindre hyllor som jag är extremt trött på. Problemet är att skåpet väger bly och att det antagligen inte ens går in i en bil. Att hyra släp för ett skåp som kostar 375 kr känns sådär. Vad ska jag göra? Är det värt att anstränga sig för?



   
Tänk vitt


Fredagslåten

En riktigt feel good låt som både är cool & catchy - perfekt en fredag som denna! I löv it.
Grym video också





 


NEW YORK - äntligen ses vi!

NU HAR JAG BOKAT BILJETT TILL NEW YORK!!! Den 12-16 november åker jag, Soffan och Anna till The Big Apple! Jag döööööööööööööör och kan verkligen inte jobba mer nu. Jag checkar ut på momangen. Sweet, sweet Friday =))))))))))))))))

Min bästa låt just nu


Till dig som känner sig träffad

Unbelievable att det ska vara så svårt för vissa att behålla hemligheter som berättats för dem i förtroende. Läs artikel i DN. Varför är jag inte förvånad!? (tror det gäller svenska kvinnor också)   


Det var en torsdag aften

Igår var det racletteafton tillsammans med ett par kollegor på jobbet. Männen i huset var inte ens bjudna, med motiveringen: ”Nä, det är bättre utan, de har ändå inte ro att vänta på maten”. Jag hade aldrig ätit raclette och visste knappt vad det var. Det visade sig vara mycket gott, om än något mastigt. Det skvallrades och klagades över både det ena och det andra. Anitas far, Bengt 81 hade gjort slut med Elsy 83 för att hon var för svartsjuk. Det pratades om hur eftertraktade alla män är på ålderdomshemmen ”ja, det finns ju inga”. Kärringarna springer bokstavligt talat efter de få karlar som lyckats överleva 80 strecket. Ilona jag vill ha en kommentar på detta! Husets receptionist, Lala 66 ska ikväll till Bomullsfabriken och slå runt med väninnorna. Jag och Laila var även de enda som drack snaps igår. Det blev en trevlig kväll. Cyklade sedan hem, bakade mitt bästa bröd.. alkoholpåverkad!!! städade lite i lägenheten och sedan kom min kille på besök. Jag gav honom bröd, kärlek och kalla fötter.

Nu - FREDAG! =)




Ett sprut kanske?

Prisa gud - JAG har blivit erbjuden en spruta mot det fruktade viruset!!! Min arbetsgivare har beslutat att erbjuda alla anställda att vaccinera sig mot ”den nya influensan” Vaccinationen bekostas av arbetsgivaren. Är jag lycklig eller är jag lycklig? Eller tycker jag att min arbetsgivare kan lägga pengarna på något vettigare?

Jag skulle aldrig ta det där motgiftet - tror nog jag skulle bli mer skadad av det än om jag får själva influensan.

Så det så.      


Jag funderar

Behöver en ny mobiltfn men det finns ju så många att välja på.


Dagens look-a-like



Hehehe

Dagens bild

Idag såg jag Norrköpings kanske finaste Vespa



"Ingenting känns komplicerat ingenting känns svårt för hon har blommor i sitt hår"

... som bara jag kan se" (eller?)






Sociala medier är här för att stanna - oavsett om vi gillar det eller inte

Dagens fundering - apropå sociala medier (läs föregående inlägg). 

Egentligen är jag inget större fans av Twitter eller av att "twittra" och jag hade inte heller tänkt att skriva ett inlägg om det men tjatet om kvittrandet och andra sociala medier finner snart inga gränser och verkar inte få något slut. Jag måste därför dela med mig av min åsikt i denna frågan.

För mig fyller Twitter ingen större funktion egentligen och jag klara mig lätt utan det, ändå har jag ett konto där och "twittrar" lite ibland. Egentligen tar jag mest del av andras information. Jag gillar det. Det är enkelt och okomplicerat. Eller så är det inte så okomplicerat, för lika mycket som det snackas och hajpas kring Twitter så skämtas och hackas det om hur meningslöst det är med "mikrobloggande". Bilden av en "kvittrare" (som det tydligen kallas) är en person som snubblar över verkligheten, fullt upptagen med att meddela varje bagatell för omvärlden, även ute i SKOGEN så långt ifrån alla internetuppkopplingar man egentligen kan komma - Get a life, liksom.

Jag kan både se ner på kwittraren och samtidigt tycka det är ok. För vad sociala medier egentligen handlar om är ju - enkelt uttryckt: sociala medier innebär att personer, i olika former dela information och knyta kontakter. Det kan ju inte vara dåligt, eller? Så länge det inte går över styr, men så är det ju med allt. Så länge ALLT görs i lagom stora doser, så stannar det på en sund nivå. Lagom är bäst.. eller är det bara för att jag är svensk?

Jag knyter väl inte överdrivet många kontakter men jag delar information och det är som att småprata med folk som delar mina intressen, människor som jag inte nödvändigtvis känner på annat sätt (i mitt fall främst företag/tidningar eller på olika sätt intressanta människor). För mig fungerar Twitter alltså utmärkt för viss kommunikation. För någon annan är Twitter något helt annat. Men vad jag tror de flesta håller med om är att än så länge tillför mikrobloggandet sällan livsavgörande fördelar.

Hela webben är dock i sig social. Varför skulle man överhuvudtaget koppla ihop datorer i ett nätverk? Därför tror jag att sociala medier är här för att stanna. Folk som exempelvis vägrar Facebook väljer att inte utveckla sitt internetanvändande/behov och utnyttjar inte utvecklingen på webben. DET är ju nästan samma sak som att fortfarande kolla på VHS filmer istället för DVD-skivor (kanske lite långsökt, ok) 

Jag tänkte registrera företaget jag arbetar på till Twitter och Facebook. Jag tror inte att vi direkt kommer att tjäna pengar på det men jag vet inte heller hur Twitter kommer att utvecklas och jag vill vara med i utvecklingen, både privat och för det företag jag arbetar på.

Sociala medier är en naturlig utveckling av webben

Jag har missat att informera er om en MYCKET, MYCKET viktig sak. NU (eller egentligen sedan förra året) kan ni följa mig på twitter. Gud jag är så modern. Klicka här för att komma till min sida. See Ya On the Net :)


"man måste lära om vår historia för att förstå nuet"

Emelie läser en ny kurs på universitetet (det blev inget med Italien, tur - italienare är ändå bara sliskiga). Kursen heter europeisk integration (fast på engelska). Emelie är den enda studenten i klassen som är från Sverige.. haha. Idag lär hon sig om kristendomen... "man måste lära om vår historia för att förstå nuet". Tror det är dagens visdomsord. Heja


En arbetsdag

Idag gillar jag mitt jobb extra mycket. Heldagsmöte I SOLEN, båtfärd på vackra sjön Sommen I STRÅLANDE SOLSKEN, bruksmuseum, Boxholmsost och Naturum. Nu kan jag typ ALLT om Boxholm. Sedan sjöng jag det högsta jag kan till alla Power Ballads som spelades på radion. Det tog ett tag att ta sig hem och lugna favoriter snålar inte på smörmusiken - blev alltså en hel del skrålande! Åhh.. det gör mig lycklig! Hemma sent - men det är ok, jag är fortfarande på gott humör. Lite nya fräknar (i SEPTEMBER!!!), nytvättade kläder och vacker spansk musik gör min kväll. Imorgon blir det mer bilkörning och skönsång ..OCH fint väder (tror jag). PLUS att det är FREDAG!!! 11:e september - bjuder du upp till dans?   










Läsarrekord?

Okej, läsarrekord igår!!! och jag skrev kanske årets kortaste och mest meningslösa inlägg (precis som detta). Jag förstår ingenting?

090909

Jag undrar vad denna dagen har i sitt sköte? lite scary... precis som 666 fast upp och ner.

På Tjockisholm bantar man inte

Okej, en sista gång: Tjockisholm och Tjockholmen är INTE samma sak! Vi har INTE varit på bantningsläger, uppenbarligen.

Världens mesta och bästa bildregn



Det började med kräftskiva



"Kan du inte ta ett kort på mig när jag suger" citat Emelie.. PÅ RIKTIGT! Lägg även till lillfingerklon och de vackra pianofingrarna.



Hela kräftgänget. Vårt bord var såklart coolast, med kräfthattar och bästa snapsvisorna "Vi hackar våra bedor" introducerades av Janzen.



Sedan fikades det & spelades kort.



Vissa blev lite trötta. Oskar, 1.92, klämde ner sig i en spjälsäng och SOV (också på riktigt.)




Dagen efter var alla uppenbarligen pigga.. och varma..



Sedan blev det jättejättesuperskönt!



Tar i för kung och fosterland, och ändå gick det inte speciellt snabbt



Powerbreak och pianofingrarna bjuder på gotte



Efter byte av hästkraft gick det ganska så mycket fortare, så fort att vi gick på grund =) (Dock aktermannens fel, pga dålig uppsikt. Skärpning!)



Vi fick ingen fisk, dock en snygg bild på Peter! Nästan lika bra.



Utanförskap.



Vi grillade fläsk och vissa i sällskapet åt det helst rosa



Pripps blå-reklam



Den stora frågan är varför Oskar är dirigent. Och vad Henrik har på ryggen - Svampbob?



Yogasession vid bonsai-trädet



På Oskars debutskiva ska han ha den här bilden som omslagsbild



Marcus var bekväm trots tighta kläder



Sweet sweet Tjockis!


ps, Om ni undrar varför bildkommentarerna är ovanligt ofyndiga så beror det på att två damer varit på spinning och är ganska så FUCKED UP. Speciellt eftersom vi körde karaoke-style, Rap das armas gör stämningen!

I love kanelbullar

Jag har precis bakat as-många kanelbullar, 65 stycken närmare bestämt och min mage är uppsvälld av all deg jag råkat stoppat i mig. He.. Kanelbullar kan vara det bästa jag vet! och det är verkligen ingen överdrift. Jag har även bakat TVÅ bröd. Herregud det var länge sedan jag bakade så här mkt (om jag någonsin gjort det). Tror min sambo måste påverkat mig vars passion är att baka.

Allt ska med till Tjockisholm (ja, det är bara en bild på ÖN! Kanonerz har tydligen skrivkramp) där helgen kommer att spenderas. Denna gång ska jag ta med mig bikini så att jag slipper bastubada i svarta spetstrosor och bh. Ooooj vad mycket romantik det kommer att bli på denna, denna öde ö... hehe






Det finns bra sidor också

Efter samtal om akilleshälar kläcker Emelie att min bästa sida nog är att jag bloggar snabbt. Hon meddelar även att hennes blogg kommer att öppnas när hon får tillbaka suget. .. vad hon nu menar med det??

Samtal från köket

Jag och Emelie samtalar om våra två största akilleshälar, en mycket givande diskussion.

- Jag är sur ibland utan anledning och freestylar alldeles för mycket vid matlagning/bakning
- Emelie skvallrar alldeles för mycket och är slarvig i hushållet (avsaknad av hygieniskt tankesätt)

FÖLJ MED TILL NYC DÅ!!!

Hade ju varit superkul, eller hur?? Alltså superduperkul (kan vara nördigaste uttrycket ever) om fler vill följa med till New York! Vi har tänkt 19-23 november men är flexibla och kan åka veckorna runt detta datum också. Just nu är vi eventuellt fyra stycken ...och the more the merrier, right? Kan bli hur kul som helst. NI får dock betala själv. Anna.. alltså inte bara att ”ta mig med till NYC”, även om jag såklart gjort detta om jag kunnat. Hittat biljetter nu från 3200-3600.. SNART BOKAR VI!!! Kom igen nu Britt-Marie! kör för fan! Hahahha.. jag döööör


Next Stop: New York?

Jag hade lunchmöte idag PÅ STAN. OoojDåå.. Jag som egentligen inte får vistas på stan.. Hm. Jag var tvungen att gå en runda på stan, flukta lite, kolla in vad som finns, nya grejer och sånt. Detta resulterade såklart i att jag handlade, TROTS strikta regler om köpstopp denna månad. Jag och Soffan, plus några till, planerar nämligen att denna månad inhandla en flygresa till New York (jaaa, jag är sämst på att spara). Ett par strumpbyxor och en presskaffekanna (eller vad man nu kallar det) inkasserades och finns nu i min ägo. Saker jag tänkt köpa länge och faktiskt något jag behöver. Speciellt kaffemojängen då jag slutat dricka jobbets sura automatkaffe. Äntligen ska det bli lite kvalitet på jobbet! Kanske jag t.o.m. jobbar bättre också. kan ju behövas, om man säger...


När resan är målet (eller inte riktigt)

Jag åkte för först gången - sedan monopolet släpptes, med ett nytt bolag till Skåne. Eller nytt och nytt är väl synd att säga. Man har tydligen trafikerat Norrland länge och har inte heller as-nya tåg. Jag hade verkligen inga förväntningar efter att många, bland annat Fredrik försökt skrämma upp mig genom att säga att alla sitter i liggvagnar. ”ja, hela tåget består av bara liggvagnar Sara”. Nu förstår jag vad han menar. Det finns sovkupéer OCH vanliga kupéer och i dessa KAN man bädda ut sängar om man vill.

I en av dessa kupéer satt jag tillsammans med två yngre herrar (vi bäddade aldrig ut sängarna) hela resan från Norrköping till Lund. Det var en ovanlig resa på många sätt. Trevligt, för att vi pratade lite med varandra, vilket är högst ovanligt när man åker med svenskar i Sverige. Det var verkligen mysigt att sitta i en tyst, stängd kupé och lyssna på ljudet från järnvägsspåret och titta på träden som flög förbi.

Jag fick flashbacks till min barndom när hela familjen J åkte på semester till farmor och farfar i Norrland. Vi åkte tåg EN gång. Resten av gångerna fick vi snällt stuva in oss i familjens inte så jätte moderna Saab 9000 (eller var det 900) för att köra de långa 130 milen det är upp till pappas familjehem. Denna enda, mkt speciella tågresa har verkligen satt spår hos mig och jag minns den oerhört tydligt trots att jag säkert inte var speciellt gammal. På tågresan nu i helgen fick jag faktiskt då och då påminna mig om vart jag var på väg. Det kändes nämligen som att jag ibland åkte transsibiriska järnvägen (alltså tågen är inte så skabbiga) och var på väg till Mongoliet eller att jag hoppat på fel tåg och istället åkte norrut. Till NORRland. Å, guuud hemska tanke. Vad skulle jag göra där? Ensam!! Jag som var på väg till Rivieran (ja, jag hade bikinin med mig).


Nåväl, en mkt lyckad resa, inga kontrollanter eller förseningar. Perfekt! (mitt nya bästa ord) Jag anlände till familjens hus och därefter hägrade Linas residens där risotto serverades. Vi tittade på Slumdog millionaire och myste. OOOtroligt BRA film!


Dagen efter var det Padde kanintands (han hade mkt stora kanintänder som barn) tur att gänga sig med sin danska brud. Bröllopet var sådär upphetsande så jag smög senare på kvällen till Börjes kräftskiva, ett otroligt trevligt avslut på kvällen trots att jag två gånger fick rödvin utspillt på min ljusa klänning! (jag tackar Majsan och Ilona(?) för detta).


Tågresan hem var inte lika gemytlig, försökte läsa en bok jag snott från Emelie (Marian Keyes) men som var allt annat än bra och handlade uteslutande om smink, killar och smink – inte as givande. Sedan saknade jag min kille också som skulle möta mig på perrongen (inte plattformen). Det gjorde han också. Det var himla mysigt! =)


(Jag har inte skrivit detta inlägg på arbetstid) 


Klagomål på bloggen

Jag har fått klagomål på att jag inte bloggar lika mkt som tidigare. Jag har t.o.m. fått höra att jag gått och blivit vuxen - hur fan nu det skulle gått till ANNA!??  Jag tänker inte skylla ifrån mig - jag vet att det är så. Senaste månaderna har jag varit extremt käss på att uppdatera. Vad tror ni att detta beror på. Fler än ett alternativ är rätt.


1.      Jag har ingen fungerande dator (och min sambo låter mig inte använda hennes)

2.      Det har varit sommar = utomhusaktiviteter

3.      Jag är inne i en period där jag inte har lika stort behov av att skriva av mig

5.      Jag har haft semester och inte spenderat tid framför datorn

6.      Jag är en mycket upptagen människa, en mångsysslare, bildkonstnär och äventyrsman (äventyrskvinna ligger inte lika rätt i munnen). 


Okej, jag ska hjälpa er. ALLA alternativ är rätt. Okej, inte den sista då… den kanske var lite överdriven och lite den första också. Men ni kan vara lugna, snart är vintern här, det blir mörkt, trist och Emelie flyttar kanske till Italien = jag kommer bli EMO på heltid – fy fan vad jag kommer att blogga då. Jiippii!

Nu vet ni det


Jag är ett tekniksnille

KOLLA uppe i högra hörnan vad jag har fixat!!! Helt själv. 

Nu kan ni på ett enkelt sätt dela med er av mina högst intressanta inlägg för vänner och bekanta. Jag är ett geni och teknisksnille =)  


Share/Save/Bookmark


blogg?

Vid ett svagt tillfälle (de senaste dagarna) har jag glömt bort att jag har en blogg. Hm..börjar bli rejält orolig för mitt bloggande nu.


RSS 2.0