TJOCKHOLMEN Vs MEXIKO


Jag har inte bloggat på FEM dagar, tror aldrig att detta hänt tidigare i min bloggkarriär men VILKEN innehållsrik helg sedan, jag blir nästan matt (på ett positivt sätt alltså). Det hela började med en fredag bestående av en oerhört fängslande föreläsning av ingen mindre än mig själv (hm) för länets alla turistbyråer och dess sommarpersonal. Lite lagom stressad och trött bar det direkt efter jobbet iväg till Tjockholmen (vet.. passande namn) tillsammans med hela Kanonerzligan. En natt på en "öde ö" MED Kanonerz - hur skulle detta sluta?






Antagligen hur som helst. Vilket det inte riktigt gjorde. Ingen blev biten av giftig orm, drunknade eller halkade på klipporna (förutom Emelie då som fick tandborsten full med jord när hon faktiskt halkade) men årets första dopp togs (faktiskt två gånger) iförd endast underkläder som dessutom bestod av spetstrosor OCH bh dagen till ära - jag kände mig inte alls obekväm..hrm. Tackar en viss person som dagen innan försäkrat mig om att något bad & bastu lär det ju knappast bli eftersom man ändå inte vill bada i havet och det inte finns några duschar på stället. Jaja.. 



Vi grillade och chillade, njöt av utsikten och drack öl. Marcus lärde oss amatörer en mycket lärorik fras som några kids på hans gym - AKTIV i Finspång, lärt honom och som tydligen skulle funka felfritt på fruntimmer - "Impa, pimpa, pumpa, dumpa". Som vi skrattade... haha



Observera mjölken - fantastisk!




Dagen därpå blev det romantisk frukost på paviljongen och vi fick även en skymt av solen som då och då tittade fram, bättre frukostutsikt får man leta länge efter. Därefter var vi bjudna på lunch ute på det sagolika Vikbolandet, hos Marcus föräldrar. Det blev middag med egenproducerad mjölk (inte köpt), efterrätt och kaffe. Mycket nöjda gick färden vidare mot varmare breddgrader. Mexiko kom att bli vår slutdestination - vi hade en minst sagt het natt framför oss och kontrasterna till gårdagen skulle bli många.



På väg hem från ön, blåste det lite och det här med cykeln är en helt annan historia. .
en sjuk histora.

Alltså... alla kommentarer är överflödiga

Det var alltså dags för herrarna att inkassera första pris i quiztävlingen. Detta gjordes med hjälp av en tequila (som delades på fyra), Margaritas, chili och vitlök i massor, tortillas, Coronas, dubbla uppsättningar mustascher och en hel del lösa skott. Måste jag tillägga att kvällen blev otroligt lyckad!

Emelie dagen efter: Alltså det var ju som att vi VA i Mexiko!"

Såklart blev det också en hel del dans, både i min lägenhet och på Palace dit vi knappt höll att komma till eftersom det plötsligt var sååå kul att lyssna på annan musik än spansk/mexikansk. Väl på Palatset var det en hel del personer som fick sätta livet till, efter att någon lyckats smuggla in en pistol. Konstigt att det inte blivit fler rubriker i tidningarna dagen efter!?

 
 
Vissa passar i hatt, andra i mustasch


Dramatik utspelar sig - hunden har blivit skjuten!









                              
Hahaha
                             

Dagen efter vaknade jag upp till ljudet av en Påve som tickade i mitt öra. Låg och väntade på att han skulle säga något till mig - men inget hände. Jag gick istället upp och beskådade gårdagens fest som fortfarande verka vara i full gång i köket. Det var en sådär kul syn...hmm


Eftersom jag numera inte har någon TV att spilla min värdefulla tid framför så fick söndagen bestå av en hel del städning. Norrköpings ungdomscirkus hade senare äran att ta emot mitt och Henriks besök. En cirkus med både varierad kvalité och artister. Jag förstod plötsligt varför jag inte varit på cirkus sedan mellanstadiet, inte ens kaniner fick vi se. 

Påven tystades senare på kvällen och jag somnade sött och trött.
Precis som jag ska göra nu!
 
Sweet dreams folks!          


 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh señorita du passar så fint i skägg :) vilken weekend!! Kom för guds skull till Skåne och förgyll mitt liv omgående :) SAVNER DIG!! Ringer i veckan mitt smycke! PUSSSS

2009-05-12 @ 09:01:24
Postat av: Soffan

Precis! Kom hiit. Glöm inte att du är skåning i själen. kiss

2009-05-12 @ 22:28:05
Postat av: Skånesara

Åhh..mina kära vänner, det var alldeles för länge sedan vi sågs. Saknaden är enorm. Jag tror bestämt att jag kommer nästa helg (inte denna) måste bara fixa billiga biljetter eller skjuts av någon vänlig själ, ser fram emot att få ta del av kommande festligheter och umgänge med er. PUUSS

2009-05-13 @ 11:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0